Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu hazırlıkları

        - Tekkeköy Belediyesi, OMÜ işbirliği ile Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu hazırlıklarına başladı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Karadeniz Tarih Araştırmaları ve Çevre Platformu(KATAP) Ekim ayında yapılacak olan "Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu" için hazırlıklara başladı.

        Atölye çalışması olarak gerçekleşen toplantıda KATAP Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sümer Atasoy, "Öncelikle KATAP çalışmalarının içinde olmaktan memnuniyet duyuyorum. Çok nitelikli ve sürdürülebilir başarılı proje ve çalışmalar var. Bu yıl dünyanın her yerinden çok önemli ve Karadeniz bölgesi ile ilgili araştırma yapmış arkeolog bilim insanlarının katılacağı bir Arkeoloji Sempozyumu'nu Ekim ayında gerçekleştireceğiz. Samsun potansiyeli olan bir kent. KATAP aracılığı ile çok verimli çalışma ve etkinlikler yapacağız" dedi.

        Tekkeköy Belediyesi Saklı Bahçe Tesisleri'nde yapılan atölye çalışmasında KATAP Başkanı Şeref Aydın ise, "Ekim ayında yapılacak olan Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu Samsun için çok önemli. Uluslararası arkeoloji alanında Samsun'un, Tekkeköy'ün, İkiztepe'nin, Vezirköprü Nerik'in arkeoloji k anlamda dünyanın sayılı kültür rotalarından birinin içinde yer almasının tescillenmesinin ilk adımını atacağız. Ayrıca gerçekleştireceğimiz uluslararası sempozyum ve arkeolojik, inanç ve kültür rotaları sayesinde; doğal ve kültürel mirası bütüncül şekilde korumak, yorumlamak ve sunmak tekil miras alanlarından öteye geçerek bölgesel kimliğin algılanmasını sağlamak kırsal kesimin özgün değerlerini canlandırmak ve tanıtmak, geleneksel üretim, yerel mimari gibi kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin ekonomik potansiyelini harekete geçirecek projeleri geliştirmek, kitle turizmi ve her şey dâhil turizm tiplerine alternatif yeni turizm alanlarını geliştirmek, sahil şeridi, hassas arkeolojik alanlar ve tarihi kent merkezleri gibi turizm aktivitelerinin yoğunlaştığı noktalardaki turizm potansiyelini öne çıkarmak ve destinasyonlar belirlemek, turizm Hizmet sektörüne küçük ve büyük ölçekli yatırım alanları oluşturarak, bölgesel kalkınmayı desteklemek, yerel paydaşlar arasında yatay işbirliği zeminleri oluşturmak, yerel kesimde koruma bilincini geliştirmek, farkındalık oluşturmak, alanı/bölgeyi deneyimleyecekler için nitelikli ve geliştirici bir seyahat deneyimi sunmasının yolunu açacaktır" diye konuştu. Aydın, Atasoy'a Tekkeköy Belediye Başkanı adına Selçuklu motifli bir tablo hediye etti.

        Akşam ise KATAP üyeleri ile bir araya gelen Prof. Dr. Sümer Atasoy söyleşisinin ardından söz alan KATAP Başkanı Şeref Aydın, "Toplantılarımızı yaptığımız Samsun'un tarihi dokularının bir arada olduğu sanat sokağı içinde yer alan Nişantaşı Cafe KATAP buluşma noktasıdır. Özellikle tarihi bir mekan içinde olmayı tercih ediyoruz. Bu alanların korunarak yaşatılması adına farkındalık oluşturuyoruz. Bu sahiplenme duygusu ve çabası için işletme sahibine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından slayt sunumlar üzerinde KATAP atölye çalışması gerçekleştirildi. Daha sonra kent müzeleri ve tarihi alanlar gezilerek etkinlik sona erdirildi.

        (SAM-SLH-Y)

        30.03.2017 10:29:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler