Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Çanakkale ruhunu anlama etkinliği

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Çanakkale Ruhunu Anlama Etkinliği gerçekleştirdi.

        Fakülte bahçesinde düzenlenen programa, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Halkapınar Kaymakamı Hakan Güner, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Lokman Göktaş, Ereğli Emniyet Müdürü Hakan Uzun, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç ve Ereğli protokolü katıldı. Program koordinatörlüğünü yapan Prof. Dr. Mustafa Pehlivan yaptığı açılış konuşmasında bu anlamlı etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, üniversitemiz halk oyunları topluluğunun Ereğli'ye gelmesinde desteğini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'e de ayrıca teşekkür etti.

        Programda Tarihçi-Yazar Abdullah Topaç, Çanakkale Zaferini konu alan bir sunum yaptı. Türk milletinin göstermiş olduğu üstün mücadele hakkında bilgiler veren Topaç, "Çanakkale bir savaş ya da zafer değil, Türk'ün destanıdır. Tarihimizden örnekler alarak vatan topraklarımıza sahip çıkmalıyız" diyerek Çanakkale'nin Türk Milleti için ne kadar önemli olduğunu vurgu yaptı.

        Necmettin Erbakan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğunun Zeybek ve Çanakkale gösterisinin ardından, Ereğli İvriz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Grup Armoni tarafından katılımcılara Çanakkale türküleri dinletildi. Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından ilgiyle izlenen programda Çanakkale Zaferi'nin ruhu yaşatılarak duygu dolu anlar yaşandı. Programın sonunda Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan; Necmettin Erbakan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Eğitmeni Hüseyin Vehbi Karakaya, Tarihçi-Yazar Abdullah Topaç ve Armoni grubunun hocası İvriz Sosyal Bilimler Lisesi Müzik Öğretmeni Nuray Paksoy'a çiçek takdim etti. Programın ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Ereğli İvriz Sosyal Bilimler Lisesinde de Konya Kaşık Oyunu ve Zeybek gösterisi gerçekleştirdi.

        (İHA-FM-Y)

        04.04.2017 11:26:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler