Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güngörenliler Edirne'yi geziyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Güngören Belediyesi'nin sosyal ve kültürel projelerinden biri olan "Edirne gezisi" Güngörenlilerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Gerçekleştirilen gezi programı sertifikalı rehberlerle düzenleniyor. Geziye katılanlar başta Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii olmak üzere Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış olan Edirne'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini ziyaret ederek bilgi alıyorlar.

        Sosyal ve kültürel projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Osmanlı Devleti'ne 92 yıl başkentlik yapmış olan Edirne'ye düzenlenen geziye ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Vatandaşlar başta Edirne olmak üzere düzenlenen sosyal ve kültürel amaçlı gezilere katılmanın ayrıcalığını yaşıyor. Uzman rehberler eşliğinde düzenlenen turlara katılanlar tarihi, turistik ve kültürel mekanları gezip bilgi alıyorlar. Mimar Sinan'ın eserlerini görme imkânı bulan ilçe sakinleri ayrıca Selimiye Camii'nde de ibadetlerini yerine getirme imkanı buluyor.

        Güngören Belediyesi'nin düzenlediği "Edirne Gezi Programı" önemli bir görevi yerine getiriyor. Gezi programı kapsamında yüzlerce yıllık tarihi zenginliği barındıran Edirne'yi hiç görmemiş olan ilçe sakinleri uzman rehberler eşliğinde tarihi ve kültürel bilgiler ediniyorlar.

        Haftanın belirli günleri düzenlenen Edirne gezisi programına katılan ilçe sakinlerine, Güngören'den yola çıkar çıkmaz sabah kahvaltısı ikram ediliyor. Edirne'ye varıldığında program Üç Şerefeli Camii ziyareti ile başlıyor. Ardından ziyaret edilen Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nde kılınan öğle namazından sonra çorba, köfte ve Edirne'nin meşhur tava ciğerinden oluşan öğle yemeği yeniliyor. Öğleden sonraki ziyaret programında yine rehberler eşliğinde Eski Cami Arasta ve Bedesten çarşıları, Sağlık Müzesi ve Balkan Savaşı Müzesi, 2. Beyazıt Külliyesi, Adalet Kasrı, Eski Edirne Sarayı, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı meydan, Lozan Anıtı, Meriç ve Tunca köprüleri ile Balkan Şehitleri Anıtı geziliyor.

        Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, gerçekleştirilen sosyal ve kültürel gezilerin amacına ulaştığını belirterek, şunları söyledi: "Osmanlı Devleti'ne 92 yıl başkentlik yapmış olan serhat ilimiz Edirne çok önemli eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Ecdadımızdan bize kalan bu eserlerimizi tanımamız gelecek bilgili ve öz güveni yüksek nesiller yetiştirebilmemiz bakımından da çok önemli. Edirne ilimiz Osmanlı Devleti'nin siyasi, askeri ve kültürel mirasına ev sahipliği yapıyor. Hemşehrilerimin geçmişten günümüze bir köprü görevini de üstlenen serhat şehrimizi tanıması için bu gezileri düzenliyoruz. Her geçen gün bu gezilerimize ilgi artıyor."

        (HB-ÖK-Y)

        05.05.2017 12:43:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler