Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1 günlük askerler gönülleri fethetti

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Hasdal Kışlası'nda 1 günlüğüne silah altına girerek temsili askerlik yapan gençlerin aileleri duygusal anlar yaşadı. Arnavutköy Belediyesi de gençleri kına yakarak Hasdal'a uğurladı.

        Engelli vatandaşlar için Hasdal Kışlası'nda temsili askerlik töreni düzenlendi. Bir günlüğüne silah altına alınan engellilerin temsili askerlik töreni öncesi Arnavutköy Belediyesi tarafından kına töreni yapılırken, daha sonra Hasdal Kışlası'na hep birlikte geçildi. Törene, protokol üyeleri ve komutanların yanı sıra engellilerin birinci derece yakınları katıldı.

        Hasdal Kışlası'nda temsili olarak giydikleri üniformalarla çakı gibi birer asker olan engelliler, tıraş oldu, karavanadan yemek yedi. Askerliğin temel kurallarını yerinde tecrübe eden gönüllü askerler komutanlarından, uygun adım yürüme ve selam durma gibi kuralları da öğrenme imkanı buldu.

        Engelli aileleri ise evlatlarının bir gün dahi olsa asker üniforması giyerek vatani görevini yerine getirmesinden dolayı gururluydu. Bir günlük askere gelen evlatlarını yalnız bırakmayan aileler oldukça duygusal anlar yaşadılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk bayrağı ile silah üzerine ellerini koyarak yemin eden engelli askerlere daha sonra terhis belgeleri verildi.

        (HB-ÖK-Y)

        12.05.2017 13:37:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler