Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sancaktepe Belediyesi 15 Temmuz kahramanı kadınları, annelerle buluştu

        (Fotoğraflı)

        Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Sancaktepe Belediyesi Anneler Günü için özel olarak düzenlediği programda 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat ve 15 Temmuz kahramanlarından Şerife Boz'u ilçede yaşayan kadınlarla bir araya getirdi.

        Sancaktepe Belediyesi Anneler Günü Özel Programı düzenledi. Mustafa Öncel Kültür Merkezi'ndeki programa 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat ve 15 Temmuz Demokrasi Nöbetleri'nde Türkiye'nin gündemi olan 15 Temmuz kahramanlarından Şerife Boz katıldı. İlçede yaşayan kadınlar ile 15 Temmuz kahramanı kadınların bir araya geldiği programın açılış konuşmasını Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Rıfkı Bektaş yaptı. Anneliğin anlamı ve önemi hakkındaki düşüncelerini dile getiren Bektaş, "Anne deyince akan sular duruyor. Başlık çok büyük anlamı yüce. Anneler olmasa kainat olmaz" dedi.

        "Önce insanlığı öğretelim"

        15 Temmuz gazisi Safiye Bayat ise bir annenin çocuğunu yetiştirmesinde imanın önemli olduğunu kaydetti. Annelerin ülke için faydalı bireyler yetiştirmesi gerektiğini ifade eden Bayat konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

        "Ben buradan öncelikle kendime ve sonrasında siz hanım kardeşlerime, anne olan kardeşlerime sesleniyorum. Biz imanlı bir gelecek yetiştirdiğimiz takdirde o kişi ilim ve bilimle buluştuğunda o çizgiden ayrılmadan Allah inancıyla ilerleyecekler. Bir anne olarak çocuklara önce insanlığı sonra İslamiyeti aşılamazsak biz kendimizi kadın ve anne hissetmeyelim."

        15 Temmuz kahramanı Şerife Boz da annelik hakkında konuştu. Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayan Boz, "Sevgili Peygamberimiz 'Cennet annelerin ayakları altında' diye buyurmuştur. Anneler azizdir, çok kıymetlidir, her şeydir" dedi.

        Anneler Günü programında Kum Sanatı Ustası Veysel Çelikdemir de hünerlerini sergiledi. '15 Temmuz' konulu bir kum sanatı gösterisi yapan Çelikdemir salondaki kadınlar tarafından uzun süre alkış aldı.

        (SA-YM-Y)

        14.05.2017 17:54:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler