Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sultangazi Belediyesinden LYS'ye hazırlanan gençlere boğaz turu

        - 19 Mayıs dolayısıyla Sultangazi Belediyesinden gençlere boğaz turu

        (Fotoğraflı)

        Murat Horoz

        İSTANBUL (İHA) - Üniversite sınavına hazırlanan gençler, Sultangazi Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği boğaz turunda stres attı.

        Sultangazi Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla LYS'ye girecek öğrencileri boğaz turuna çıkardı. Boğaz turuna, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kabataş'tan hareket eden tekneyle İstanbul Boğazına açılan gençler, manzarasının tadını çıkararak boğazda yemek yedi. Masaları dolaşarak gençlerle tek tek ilgilenen Başkan Altunay öğrencilerle fotoğraf çekilmeyi ihmal etmedi.

        Gençlerin bayramını kutlayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Öncelikle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm ülkemiz için kutlu ve mutlu olsun. Tabii ki onların bugün sevinmesi en doğal hakları. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler bu bayramın kıymetini en iyi bilenlerdir. Çünkü ne zorluklarla başarı sağlandığını ülke toprakları düşman işgalinden kurtarıldığı, ilk adımların atıldığı 16'sında İstanbul'dan başlayıp 19'unda Samsun'a çıkışıyla başlayan bu hareket tabi ki bir kurtuluş mücadelesi sonrasında yeniden vatan olma imkanı kazandırılmıştır. Bir vatanı elde tutabilmek ya da düşman işgalinden kurtarmak için ancak kan dökerek olabiliyor, can vererek olabiliyor. O gün can verenler yine bayrak yere düşmesin diye 15 Temmuz'da o puslu gecenin kahramanları olanlar ve canlarını vatan için seve seve feda edenlere Cenab-ı Hak'tan gani gani rahmet diliyorum. Ama en önemlisi şudur bu gençlerimizin duyguları ve düşünceleri fikirleri yenilikçi olmasıdır, değişimci olmasıdır ve hiçbir zaman sabit fikirli insanlar olarak değil ileri görüşlü insanlar olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak gibi önemli bir görevimizin olduğunu da buradan ifade etmek istiyorum" dedi.

        "Gençlerimize bir moral olsun istedik"

        "ltunay, "İşte 19 Mayıs günü sade bir konser değil aslında medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu güzel İstanbul'un Asya ile Avrupa'yı birbirine bağladığı ve tarihin kabinin attığı bu noktayı daha iyi tanıtmak adına bugün bu seferi tertip ettik. Gençlerimize de bir moral olsun istedik. LYS'ye şuanda hazırlanan üniversiteli gençlerimize de bir moral olması açısından da çok anlamlı bulduk. Bu bakımdan bugün yapacağımız tekne turu onlar için de fevkalade kalıcı ve güzel eğlenceli olacağı kanaatini taşıyorum" şeklinde konuştu.

        (MH-HB-MK-Y)

        19.05.2017 17:04:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler