Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şile'de Gal arılarına karşı mücadele

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kestane ağaçlarında görülen ve ağaçlara zarar veren 'Gal Arılarına' (Drycosmus kuriphilus) karşı Şile Belediyesi ziraat ve gıda mühendisleri, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri ile ortak çalışma başlattı.

        Şile köylerinde özellikle marka değeri olan ve köylülerin önemli geçim kaynağı olan, kestane balının üretilmesinde etken, kestane ağaçlarının 'Gal Zararlılarından' korunması için başlatılan mücadelelerde Parazitoit Torymus Sinensis faydalı sinekleri bölgede ağaçların bulunduğu alanlara salınacak.

        Gal Arısı nedir?

        Kestane Gal Arısı, kestanede verim düşüklüğüne sebep olan zararlı bir böcek olarak biliniyor. Görüldüğü ülkelerde 5 ile 10 yıl süresince kestane ormanlarına zarar veren ve üründe verimi düşürdüğü tespit edilen bu zararlılar, ağaçların kurumasına sebep olmuyor. Kestane ağaçlarını gelişimini ve verimini etkileyen gal arısının ilk kez 1941 yılında Çin'de görüldü. Daha sonra Japonya'ya ve ardından İtalya'ya sıçradı. Türkiye'de ise ilk kez 2014 yılında tespit edildi.

        (HB-BA-Y)

        26.05.2017 16:11:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler