Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yağmurluklarını giyip, iftar sofrasına oturdular

        - Açık hava iftarında yağan yağmura pratik çözüm

        - Sancaktepe'de binler, iftar sofrasında buluştu

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Sancaktepe'de binlerce kişi düzenlenen sokak iftarında bir araya geldi. Vatandaşlar yağan yağmura aldırmadan, kendilerine verilen yağmurlukları giyerek oruçlarını açtı.

        Sancaktepe Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşları aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. 4 bin vatandaşı belediye binası önüne kurulan sokak iftarında bir araya getiren Sancaktepe Belediyesi, yağan yağmura karşı da önlem olarak iftara katılan vatandaşlara yağmurluk dağıttı. Yağmurlukları giyen vatandaşlar, yağan yağmura aldırmadan oruçlarını açtı. Kimi vatandaşlar da yemek yerken bir yandan da ıslanmamak için şemsiyelerini açtı.

        "Allah'ın hikmetine sığınıp 4 bin kişilik soframızı kurduk"

        Vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya gelen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Cenab-ı Hak oruç tutanların oruçlarını kabul eylesin. Meteorolojiden aldığımız ön bilgilere göre hava muhalefeti vardı. Ancak akşam saat 8 buçuk itibariyle yağmurun başlayabileceği tahmin ediliyordu. Söyledikleri doğru çıktı fakat biz de Allah'ın hikmetine sığınıp 4 bin kişilik soframızı kurduk. Her akşam farklı mahallelerimizde bu güzel sofralarımızı paylaşıyoruz. Temennimiz 15-20 dakika daha yağmurun yağmaması. Burada çocuklar, gençler ve büyüklerimiz var. Bunun adına konu komşu sosyalleşme, kültürel buluşma diyoruz. Özellikle de oruç tutan kardeşlerimizin bir araya gelmesiyle güzel bir iklimde herkes orucunu açacak" diye konuştu.

        (HB-HB-BA-Y)

        09.06.2017 10:15:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler