Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sabancı Bulvarı-Bağlıca bağlantı yolu çalışmaları

        - Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Üçpınar:

        - "Yeni bulvar, Batı çevre yoluna kadar uzatılacak ve AŞTİ'den çevre yoluna kadar kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak"

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Zırhlı Birlikler'de bulunan askeri alan duvarının yıkımıyla yapımına başlanan yeni bulvar; Eskişehir yolu başta olmak üzere Bağlıca, Etimesgut ve Sincan bölgelerinin trafiğine büyük rahatlık kazandıracak. Sabancı Bulvarı ile Bağlıca Bulvarı'nı birbirine bağlayacak olan yeni bulvar, Batı çevre yoluna kadar uzatılarak, AŞTİ'den itibaren kesintisiz ulaşım sağlanacak.

        Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, yapım çalışmalarına ilişkin bilgi verirken, 4 kilometrelik bulvarın, 50 metre genişliğinde ve servis yollarıyla birlikte 10 şerit olacağını kaydederek, "Bulvarı, daha sonra Bağlıca içinden geçirerek, Batı çevre yoluna kadar uzatacağız. Bu sayede de AŞTİ'den çevre yoluna kadar kesintisiz ulaşım sağlamış olacağız. Ayrıca yine bu bulvar üzerinden, Etimesgut'a 2 bölgeden daha bağlantı yapacağız" dedi.

        Yeni yolun kuzey ve güney aksında ulaşım sağlanabilmesi için yol üzerinde belirlenen noktalarda alt geçitler yapılacağını da kaydeden Vedat Üçpınar, "Yeni bulvarın Bağlıca Bulvarı'na bağlandığı noktada 2 U köprüsü, mevcut güzergahta da 2 köprülü kavşak ve menfez bulunacak" diye konuştu.

        Üçpınar, özellikle Bağlıca bölgesinden Eskişehir yoluna katılımda oluşan uzun araç trafiğine çözüm amacıyla Sabancı Bulvarı ile Bağlıca Bulvarı'nı birbirine bağlamak üzere çalışmalara başladıklarını belirterek, çalışmaların, okullar kapandığı için daha da hızlanacağını ve Eylül ayı ortalarında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

        Yeni bulvar için Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Başkan Melih Gökçek arasında görüşmeler yapılıp Zırhlı Birlikler arazisi için protokol imzalandığını hatırlatan Üçpınar, "MİT ve askeri kurumlarla yapılan detaylı görüşmelerden sonra imzalanan güvenlik protokolüyle de askeri alan ve MİT arazisine, güvenlik için sağlı-sollu tel örgüler çekiyoruz" dedi.

        (BC-BT-Y)

        10.06.2017 12:40:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler