Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bahçeşehir Göleti 2 bin 600 dönüme çıkarılacak

        - Başakşehir Belediye Başkanı Uysal:

        - "Göleti küçültmüyor, dokuz kat büyüteceğiz"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Başaksehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bahceşehir Gölet Projesi ile ilgili iddiaların aksine mevcut 300 dönümlük gölet alanının küçülmeyeceğini belirterek, "Yeni projemizle birlikte ilk aşamada 600 dönüme çıkacak, daha sonra da projeyi Hadımköy'e kadar uzatarak göletimizi 2 bin 600 dönüme çıkartacağız" dedi.

        Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yerel mahkemenin Bahçeşehir Gölet Projesi'ne devam kararı vermesinin ardından konuyla ilgili ilk açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı Vaditepe'deki iftar programında yaptı. Başkan Uysal, "Mevcut 300 dönümlük gölet alanımız projemizle birlikte ilk aşamada 600 dönüme çıkacak, daha sonra da projeyi Hadımköy'e kadar uzatarak göletimizi 2 bin 600 dönüme çıkartacağız" dedi.

        Bahçeşehir'de BADER üyeleri gölette betonlaşma olduğunu öne sürerken, Başkan Uysal alanda dokuyu bozan bir müdahale olmadığının altını çizerek, "Dere ıslahı projesinin mevcut gölet alanıyla ilgisi yok. Yaklaşık bir kilometre ötedeki atıl alanı halkın kullanımına açmak için bir proje geliştirdik. Ağaç kesmiyoruz, yeşili katletmiyoruz" diye konuştu.

        Başkan Uysal, Gölet Rekreasyon ve Dere Islahı Projesi'nde gelinen hukuki süreci ise şöyle özetledi:

        "Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi'ndeki gölet bölgesinde mülkiyeti Başakşehir Belediyesine ait 13 bin 500 metrekarelik alanda Belediye Meclisince alınan kararla başlatılan Rekreasyon ve Dere Islahı Projesi çalışmaları CHP'li Meclis üyelerinin açtığı dava sonucunda Danıştay 8. Daire Başkanlığı tarafından konulan yürütmeyi durdurma kararı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin 'ısrar kararı' ile durduruldu. Yerel mahkeme belediye meclisimizin verdiği kararın kanuna uygun olduğu, çalışmanın uygulanmasını engelleyecek hukuki bir engel olmadığı yönünde karar verdi."

        "Gölet 300 dönümden 2 bin 600 dönüme çıkacak"

        Başkan Uysal, Bahçeşehir Gölet Projesi'nin önünde hukuki bir engel kalmadığını belirterek, projede bölgenin yeşil dokusunu bozacak bir durum olmadığını ifade etti. Uysal şöyle devam etti:

        "Mevcut 300 dönümlük gölet alanımız projemizle birlikte ilk aşamada 600 dönüme çıkacak, daha sonra da projeyi Hadımköy'e kadar uzatarak göletimizi 2 bin 600 dönüme çıkartacağız. 13 bin metrekarelik alanda bölge halkımızın kullanımı için restoran, kafe gibi günlük ihtiyaçlara yönelik yerler de olacak. Her şey net aslında. Buraya itiraz edenler gerçekleri görmemek için uğraşıyor. Göleti en iyi koruyacak proje bu."

        (EY-CC-Y)

        11.06.2017 10:41:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler