Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş'ta Sünnet Şöleni düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Fatih Gavuz

        İSTANBUL (İHA) - Beşiktaş Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sünnet Şöleni'nde 80 çocuk erkekliğe ilk adımı atmadan önce doyasıya eğlendi. Şölende konuşan Başkan Murat Hazinedar, "İnsanın en değerli şeyi ailesidir, ailenin de en değerli varlığı çocuklarıdır" dedi.

        Beşiktaş Belediyesinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında her yıl düzenlediği 4'üncü Sünnet Şöleni, Çilekli Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da katıldığı şölende, 80 çocuk sünnet öncesi akrobasi, illüzyon ve kukla gösterisini izledi. Beşiktaş Belediyesi folklor ekibi ile Burak Reis İlkokulu öğrencilerinin gösterisi izleyenleri büyüledi. Spor tesisinin içerisine kurulan özel oyun alanlarında çocuklar doyasıya eğlendi. Şölende çocukların sünnet kıyafetleri ve hastane masrafları da Beşiktaş Belediyesi tarafından karşılandı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, sünnet olacak her çocuğu altın takarak tebrik etti.

        "Milli ve manevi sembollerimizden biri sünnettir''

        Başkan Hazinedar, yaptığı konuşmada inancımızın en güzel örneklerinden birisinin sünnet olduğunu belirterek, "Sünnet dediğimiz erkeklerin biraz karabasanı olarak tabir edilir. Aslında sadece basit bir ritüel değil, inancımız gereği çok önemli, aslında sağlık için erkekler için fevkalade önemli dönüm noktasıdır. Ben de çocuklarla birlikte olacağım. Elimden geldiği kadar bazı çocuklarımızın kirvesi olacağım" ifadelerini kullandı.

        Ramazan'ın maneviyatına değinen Hazinedar, "Ramazan ayındayız. Allah kimseyi yoklukla sınamasın ama var olanların yokluğun ne demek olduğunu anlaması için belki de inancımızın bizlere verdiği en değerli fırsattır Ramazan ve oruç. İnsanın en değerli şeyi ailesidir. Ailenin de en değerli varlığı çocuklarıdır. Biz 3 senedir çocuklarımızla bu sünnet töreninde birlikte buluşuyoruz. Hatta Beşiktaş'ta sünnet edecek çocuk bulamayınca komşu belediyelerimizin çocuklarını sünnet ediyoruz. Burada sünnet olan çocukları ve ailelerini tebrik ediyorum. Milli ve manevi sembollerimizden biri sünnettir. İnancımızın belki de en güzel örneklerinden bir tanesidir. Sünnetten sonra Allah büyük mürüvvetini de göstersin deriz. Bize ve size çocuklarımızın büyük mürüvvetini göstersin" diye konuştu.

        (FG-HB-CC-Y)

        14.06.2017 10:25:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler