Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YRL

        - Esenler'de 10 bin binlerce vatandaş Kadir Gecesi'nde bir araya geldi

        - Esenler Belediyesi'nden "Dualarda buluşuyoruz. 10 Bin Hatim, 100 Bin Dua'' etkinliği

        (Görüntülü)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler Belediyesi, "Dualarda buluşuyoruz. 10 Bin Hatim, 100 Bin Dua" adlı program düzenledi. Düzenlenen programa on binlerce vatandaş katıldı. Kadir Gecesinde düzenlenen kura çekilişiyle 16 kişi Umre'ye gitmeye hak kazandı.

        Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Avrupa Birliği eski Bakanı ve İstanbul Milletvekilli Volkan Bozkır ile AK Parti Milletvekilli Burhan Kuzu, Harun Karaca ve Fatma Benli'in yanı sıra on binlerce vatandaş katıldı. Ramazan ay boyunca birbirinden farklı etkinliklere imza atan Esenler Belediyesi, Kadir Gecesi'nde de özel bir programa ev sahipliği yaptı. Kadir Gecesinde edilen dualar, İslâm coğrafyasında zulüm gören tüm mazlumlara ve şehitlere gönderildi.

        - Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu,'' 15 Temmuz gecesindeki şehitlerimize dua etmeyi unutmayın. Bu meydanda duaya duruyorsak onların emanetinden dolayı duruyoruz''

        15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitler için dua isteyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bu gece kendimizi yeniden kontrol etme gecesi, bu gece Kur'an-ı Kerim inmeye başladı, bu gece oruç farz kılındı, bu gece Kur'an-ı Kerim'in inmesi bitti. Onun için hayatımızın ilacı, hayat rehberimiz Kur'an-ı Kerim'in indiği gece olduğu için bu gece Kadir Gecesi ama bu geceyi doğru değerlendirmek bu gecede ellerimizi açarken rabbimizden niyazda bulunmak kendimiz için ülkemiz, milletimiz, ailemiz, çoluk çocuğumuz yeryüzündeki insanlık için duada bulunmak. Bugün bizim bir Müslüman olarak en önemli görevimiz en dikkatli anımızdır. Geçtiğimiz ramazanda aramızda olan ama şu anda aramızda olmayan kardeşlerimiz var. Onlara da dua edeceğiz ama hassaten 15 Temmuz gibi insanlık tarihinin Türkiye'nin siyasi tarihinin bugüne kadar görmediği en büyük ihaneti yaşadığımız 15 Temmuz gecesindeki şehitlerimize dua etmeyi unutmayın. Çünkü biz şu anda bu meydanda duaya duruyorsak onların emanetinden dolayı ediyoruz. Eğer 15 Temmuz'da o hainler başarılı olsaydılar bugün biz hangi ülkede yaşadığımızı zaten bilmiyor olacaktık. Ben zaten olmayacaktım ama siz nerede olacaktınız onu da bilmiyordum. Onun için 15 Temmuz'daki şehitlerimiz için dua etmeyi unutmayın. 15 Temmuz, o hain darbe girişiminden sonra biz bu meydanda her gün sabaha kadar nöbet tuttuk. Çocuğumuzla, gencimizle, yaşlımızla nöbet tuttuk. Şimdi kardeşlerim sizden bir istirhamım var. 15 Temmuz gecesi Allah nasip ederse o nöbeti yine tutacağız. O akşam, akşam namazından sonra, Esenler Emniyet Müdürlüğü'nün önünde buluşacağız. Bu meydana yürüyerek geleceğiz ve o gece bu meydanda 100 bin kişi tekrar nöbet tutacağız''ifadelerini kullandı.

        - AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu,'' Bugünkü dualarımıza FETÖ'nün şerrinden korunma duamızı da ilave edelim''

        Ramazan ayının Esenler İlçesinde ayrı bir güzellikte yaşandığını ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekilli Burhan Kuzu, ''Esenler'de Ramazan bir başka oluyor, hakikaten bunu yıllardır görüyoruz. Buradan sorumlu milletvekilli olarak özellikle yakından takip ediyorum. Sahuru farklı, iftarı farklı burada. Gençlere özel önem veren bir başkan var. Tevfik başkanımız Esenlerin bir şansı. Bugünkü duamıza bu FETÖ'nün şerrinden de korunma duamızı da özellikle ilave edelim. Şeytanın arkadaşı olarak yakınında hatta onun biraz önünde bana sorarsanız. Esenler bunun çok acısını gördü burada şehit verdi ve mücadelenin vatan sevgisinin ne olduğunu Esenler hakikaten gösterdi'' şeklinde konuştu.

        15 Temmuz'dan sonra yaşanan ilk Kadir Gecesi olduğunu hatırlatan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, ''Bu Ramazan-ı Şerif 15 Temmuz'dan sonra yaşadığımız ilk Ramazan, şehitlerimizi verdikten sonraki ilk Kadir Gecesi ama Esenler'de bu meydanda nelerin yaşandığını sizler çok iyi biliyorsunuz. Onun için milletim neredeyse bende orada olurum diyerek yola çıkan önümüzde yürüyen o uzun adama selam olsun''dedi.

        Noter huzurunda düzenlenen kura çekilişinde Esenler'de yaşayan 16 vatandaş umreye gitmek için hak kazandı. Kura çekilişinde Umre'ye gitmeye hak kazanan Mehmet Nur Baltacı, ''Şok oldum gerçekten şu anda, benim için iyi bir fırsat bu. Fırsatı çok iyi değerlendirmem lazım. Çok ama çok mutluyum. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İlk duyduğumda şok oldum konuşamadım eşim yanımdaydı o beni dürttü'' diyerek yaşadığı mutluluğu tarif etti.

        Esenler Meydanı'nda düzenlenen program Kuran-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

        22.06.2017 06:41:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler