Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esenyurt'ta 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Alper Korkmaz

        İSTANBUL (İHA) - Esenyurt Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe girişimi ve o gün Esenyur'ta yaşanılanların anlatıldığı fotoğraf sergisi açıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "15 Temmuz bir daha yaşanmasın diye milletimizin hatırasında canlı tutacağız" dedi.

        Esenyurt Belediyesi tarafından 15 Temmuz Destanı 1'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Esenyurt Cumhuriyet Meydanı 'nda 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" açıldı. Serginin açılış törenine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

        "Dimdik ayaktayız"

        15 Temmuz'un unutulmaması için çeşitli etkinlikler yapacaklarını belirten Başkan Kadıoğlu, "Bu geceyi ve bu geceleri 15 Temmuz bir daha yaşanmasın diye milletimizin hatırasında canlı tutacağız. Son gün olan Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gecede sabahlayacağız burada. Ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı biz milletçe dimdik ayaktayız. Bunu göstermek için yine bu kanlı darbe teşebbüsünün hem şehitlerimizi ziyaret ettik hem de gazilerimizle beraber bu meydanda olacağız ve olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        Gençlerin 15 Temmuz deyince Türkiye'nin yeniden milli mücadelesini ve yeniden dirilişini anlaması gerektiğini söyleyen Kadıoğlu, " Yeniden 100 sene önce yaşanan olayların tekrar yaşanmaya başlamasını ve bunlardan ülkenin kurtulmayı başladığı günü hatırlayacaklar" diye konuştu.

        Ellerinde bayraklarla meydanda toplanan vatandaşlar 15 Temmuz Destanı 1'inci yıl dönümü programları kapsamında sahneye çıkan mehter takımının gösterisini ve ardından 15 Temmuz Belgeseli'ni izledi. Program daha sonra Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve konserlerle son buldu.

        (AK-HB-BA-Y)

        12.07.2017 09:18:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler