Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sultangazi'de demokrasi nöbetleri devam ediyor

        - Gazeteci Hande Fırat: "15 Temmuz'da medya büyük bir sınav verdi"

        (Fotoğraflı)

        Fatih Gavuz

        İSTANBUL (İHA) - Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Anma Etkinlikleri kapsamında ilçe halkı meydanları ikinci günü de boş bırakmadı. 15 Temmuz'da darbe girişiminin yaşandığı gece, Cumhurbaşkanı ile cep telefonu üzerinden tarihi yayını gerçekleştiren gazeteci Hande Fırat o gece yaşananları anlattı. Fırat, "15 Temmuz'da medya büyük bir sınav verdi" dedi.

        Sultangazi Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde ihanetin ve kanlı darbe girişimine karşı direnen milletin yazdığı kahramanlık destanının unutulmaması için birçok etkinlik düzenledi. Demokrasi nöbetlerinin ikinci gününde de düzenlenen etkinliklere çok sayıda vatandaş katıldı. 15 Temmuz Darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle genci yaşlısı, kadını erkeği ellerinde Türk bayrakları ile meydanı doldurdu. Demokrasi nöbetlerinin ikinci gününe Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Yazar Senai Demirci, 15 Temmuz'un simgelerinden gazeteci Hande Fırat katıldı.

        "15 Temmuz'da medya büyük bir sınav verdi"

        15 Temmuz hain darbe girişiminde bir vatandaş olarak olması gerekeni yerine getirdiğini belirten Gazeteci Hande Fırat, "Bir yıl geçti. Çok şükür karanlıktan aydınlığa çıktık. Bundan bir yıl önce 15 Temmuz cuma günü, bizim için normal bir gündü. Öyle sanıyorduk. Hepimiz normal hayatımızı yaşıyorduk. 2016'da kimin aklına gelir darbenin olacağı biz o defterleri kapatalı çok oldu. Dolayısıyla terör saldırısı ihtimali üzerine durduk. Sağı solu aramaya başladık. Dakikalar ilerledikçe mesajlar artmaya başladı. Başbakan'ın kalkışma açıklamasından sonra sizlere birebir canlı yayın ile Türkiye'de ne olursa vermeye çalıştık. Hiçbir televizyon kanalı arasında konuşmadı. Olması gerektiği gibi yaptık. Hem vatandaşlık görevini yaptık hem de mesleğimizi yerine getirdik. Medyanın verdiği sınav büyük bir sınavdır'' diye belirtti.

        ''Hep birlikte güzeliz, hep birlikte güçlüyüz''

        Cumhurbaşkanı ile gerçekleştiği canlı yayının darbe girişiminin önüne geçilmesinde büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Hande Fırat, "Ekibimiz Ankara'da Genelkurmay'ın önünden bizi haberdar ediyorlar. Üzerlerinden jetler geçiyor. O dakikalarda ilk şehitlerimizi vermeye başladık. Bir süre geçtikten sonra sayın cumhurbaşkanımın özel kalem müdürünü aradım. Cumhurbaşkanımız ile birlikte FaceTime' da canlı olarak bağlantı kurduk. Bu çok önemliydi, çünkü hainler sosyal medyada Cumhurbaşkanı'nın kaçtığını, kaçırıldığını hatta öldürüldüğünü iddia ediyorlardı. Cumhurbaşkanımız o gecede halkımızı sokağa çağırırken "ben halkın gücü üstünde hiçbir güç tanımadım" dedi. Tam da dediği gibi oldu. Tüm halk tüm millet meydanlarda idi. Görüşü ne olursa olsun, hangi partiye destek verirse versin, nerede oturursa otursun bir halk meydanlara kendi geleceği için çıktı. Hepimiz görevimizin başındaydık. Çünkü ülkemizi seviyoruz bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Herhangi bir olay yaşansaydı bizi ülkelerine alırlar mıydı? Bu güzel toprakları kim bırakabilirdi acaba burası bizim ülkemiz. Burada her türlü farklılığımıza her şeye rağmen hep birlikte güzeliz, hep birlikte güçlüyüz" mesajını verdi. Demokrasi nöbetine katılan engelliler derneği, Hande Fırat'a Filografi tekniği ile hazırladığı Türk bayrağını hediye etti.

        ''Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını biliyoruz''

        Demokrasi nöbetlerine devam edeceklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Pazartesi günü başlayan sergilerle birlikte hafta boyunca anma programlarımız devam ediyor. Önemli olan vatandaşımızın buna gösterdiği duyarlılıktı, son derece hassas davrandılar. Vatan olmak vatan kalmak şehit kanlarıyla mümkün, onlar bu şehadeti tattılar. Rabbim bizlere de yaşamımız boyunca hayırlı geçirmemizi canımızı şehit olarak almasını temenni ediyoruz. Bu vatan bölünmez bir vatandır. Gerçekten şu birlik ruhunu gördükten sonra yapamayacağımız hiçbir şeyin olamadığını çok iyi algılıyoruz. Her zaman üzerimizde bir senaryonun yapıldığını Türkiye üzerinde hesapların olduğunu biliyoruz. Ama bu hesapları tersine çevirecek bu senaryoları boşa çıkaracak bir millete de sahip olduğunuzu da unutmayacağız. Bu ülke bundan sonra ne kendisi 15 Temmuzları yaşasın nede dünyanın hiçbir ülkesi bu acıları görsün. Temennimiz odur ki daha büyük hedeflere daha ulvi gayelere hep beraber ulaşabilelim" ifadelerini kullandı.

        Demokrasi meydanında mehteran ekibi de sahne aldı. Gecenin sonunda Türkiye'de ilk kez kullanılan video mapping ile 15 Temmuz gecesini anlatan bir belgesel ile son buldu.

        (FG-HB-BA-Y)

        15.07.2017 09:14:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler