Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükçekmece Belediyesi'nden sel seferberliği

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - İstanbul'u etkisi altına alan yağışlı hava hayatı olumsuz etkiledi. Büyükçekmece Belediyesi ekipleri yağışta hazır bulunarak, ilçede yaşanan su taşmalarına karşı müdahalede gecikmedi.

        Büyükçekmece Belediyesi ekipleri şiddetli yağmurdan en çok etkilenen komşu ilçe Silivri ilçesine de destek ekibi yönlendirdi. Felaketin yaşandığı bölgeye acil müdahale eden Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, Silivri Belediyesi ekipleri ile koordineli şekilde çalışarak su altında kalan ve kapanan yollarda kaza yapan, mahsur kalan vatandaş ve araçlara yardım etti. Sel sularını tahliye eden ekipler, suya saplanan araçların kurtarılması ve vatandaşların ulaşımının sağlanması için bölgedeki çalışmalarını tüm gün sürdürdü.

        "Silivri halkına geçmiş olsun"

        Sel felaketinin yaşandığı bölgeye ekiplerini yönlendiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Kardeş ilçemiz Silivri'nin yaşadığı bu büyük felaket için Büyükçekmece Belediyesi olarak hemen harekete geçtik. Yönlendirdiğimiz ekipler yoğun yağışın başladığı andan itibaren bölgeye koştu. Ev ve işyerlerine su baskınlarının yaşandığı ve araçların sel sularına kapıldığı ilçede suyun tahliye edilmesi ve vatandaşların kurtarılması için seferber olduk. Ülkemizde her yağışın bir felaket haline gelmesi yetersiz alt yapının bir göstergesi, can ve mal kayıplarına neden olan tüm yetersizliklerin giderilmesi için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerine de büyük iş düşüyor. Bu olay bir kere daha alt yapıda bulunan tüm sorunların giderilmesinin birinci dereceden aciliyet gerektirdiğini göstermiştir. Tüm Silivri halkına ve değerli dostum Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.'' ifadelerini kullandı.

        (HB-AŞ-Y)

        19.07.2017 14:38:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler