Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bacaklarda oluşan eğrilik

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Uzun, düzgün ve yeterli dolgunlukta bacaklara sahip olmak herkesin istediği bir özellik olduğunu belirten Op.Dr. Esra Çelik, bacaklardaki eğriliklerin, çukur olan bölgelere yağ veya doku kokteyli enjeksiyonu, çıkıntılı olan bölgelere ise liposuction uygulanarak düzeltilebildiğini söyledi.

        Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Esra Çelik, "Vücudumuzun diğer bölgelerinde olduğu gibi bacak bölgesindeki istenmeyen görüntü ve deformasyonlar da kişiler için problem olabilmektedir. Uzun, düzgün ve yeterli dolgunlukta bacaklara sahip olmak herkesin istediği bir özelliktir. Estetik cerrahinin gelişen yöntemleri; ince bacak, kalın bacak ve eğri bacak, diz yanlarında ve ayak bileklerinde aşırı yağ birikmesi gibi problemlere de mükemmel çözümler getirebilmektedir" dedi.

        Bu sorunların egzersiz veya diyetle çözülebilecek problemler olmadığını ifade eden Op.Dr. Çelik, "Genellikle genetik miras sonucu ortaya çıkar. Bazı bayanlar bacaklarının şeklini beğenmediklerinden dolayı etek bile giymemektedirler. Bacaklardaki eğrilikler, çukur olan bölgelere yağ veya doku kokteyli enjeksiyonu, çıkıntılı olan bölgelere ise liposuction uygulanarak düzeltilebilir. Ayak bilekleri de inceltilebilir. Bacağa silikon protez de, uygulanabilecek yöntemlerden biri olmakla beraber, ilk tercih hastanın kendi dokusu olan yağ dokusunun kullanılması olmalıdır" diye konuştu.

        "Botox, kolay uygulanan, etkili bir yöntemdir"

        Ameliyatın genel anestezi ile yapıldığını kaydeden Op.Dr. Çelik, "Şişlik ve morluklar 2-3 hafta da oldukça azalır ve hatta bazen kaybolur. Alınan yağ veya doku kokteylinin fazlası, özel bir yöntemle dondurularak saklanır ve 6 ay sonra gerekirse yeniden verilebilir. Ayrıca kaslı bacakların inceltilmesinde botox'dan da faydalanılır. Botox fazla gelişmiş iç bacak kasını zayıflatarak, daha ince görünmesini sağlar. Kolay uygulanan, etkili bir yöntemdir" ifadelerini kaydetti.

        (ÖB-ÖB-Y)

        20.07.2017 11:04:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler