Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Necmi Kadıoğlu, Silivri'de FETÖ davasını takip etti

        - "Ülkemiz için iyi bir neticeye varılacağını düşünüyorum"

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, FETÖ davalarında ülke için iyi bir neticeye varılacağını düşündüğünü söyledi.

        Necmi Kadıoğlu, Silivri'de devam eden Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal girişimi ve mahrem imamlar davasını takip etti. Başkan Kadıoğlu duruşma sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

        Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, beraberindeki belediye yetkilileri ve vatandaşlarla birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal girişimi ve mahrem imamlar davasını Silivri'de takip etti. Duruşma salonu önüne toplanan kalabalık vatandaş grubu, ellerinde dövizlerle slogan attı. Duruşmaya verilen ara esnasında Başkan Kadıoğlu, takip ettikleri dava ile ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

        "Ülkemiz için iyi bir neticeye varılacağını düşünüyorum"

        Duruşmaya verilen ara sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Ben işin duruşma olarak şu noktasındayım; bunların içerisinde lider yok, hepsi kullanılmış insanlar. Belki içlerinde örgütle ilgisi olmayan da çıkacaktır. Ancak şu var ki bu işi yönetenler üst idareciler. Örgütün yöneticilerinin bu manzarada olmadığını düşünüyorum. Müslüman aile çocuklarını kandırmışlar eşlerinden belli onlar da o havayla örgüt üyesi olarak devam etmişler. Ben de böyle bir kanaat geliştirdim, umuyorum ki mahkemeler dikkatle herkesin ifadesini alıyor. Ülkemiz için iyi bir neticeye varılacağını düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

        "Bu ülkeye kim ihanet etmişse er ya da geç cezasını çekecektir"

        Ülkeye ihanet edenlerin er ya da geç cezasını çekmesi gerektiğini belirten Kadıoğlu, "Darbeye kalkışmış askerler için farklı düşünüyorum, çünkü ellerinde silah var. Onların duruşmasına katılsaydım daha farklı ifadeler kullanırdım. Elimizde kayıtlar var, ben de öldürülecekler arasında bulunuyordum. FETÖ Terör Örgütü`ne bağlı şirketlerde çalışan insanların çok da önemli birileri olduğunu düşünmüyorum. Mahkeme ve hakimler gayet iyi idare ediyorlar ama silahlı kalkışmaya katılanları farklı bir kategoriye koymak gerekiyor. Bu ülke için kim ihanet etmişse bunların çoğu da yaptığı işin ihanet olduğunu bilmiyor, er ya da geç cezasını çekmelidir" diye konuştu.

        (HB-HB-Y)

        21.07.2017 13:58:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler