Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuklar bu havuzlarda hem öğreniyor, hem eğleniyor

        - Çocukların havuzdaki eğlenceleri havadan görüntülendi

        - Küçükçekmece'deki okullarda plaj havası

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece Belediyesi tarafından okul bahçelerine yerleştirilen portatif havuzlarda yazın sıcağında suyun tadını çıkaran çocuklar doyasıya eğleniyor. Havuzlarda eğitmenler eşliğinde verilen ücretsiz yüzme kurslarından yararlanan çocukların havuz keyfi havadan görüntülendi.

        Küçükçekmece Belediyesi, çocukların hem yüzme öğrenip hem de keyifli vakit geçirebilmeleri için ilçedeki okul bahçelerine portatif yüzme havuzları yerleştirdi.Halide Edip Adıvar Ortaokuluna kurulan havuzda,uzman eğitmenler eşliğinde 6-14 yaş arasındaki çocuklara yönelik hizmet veriliyor. Ücretsiz yüzme dersi verilen kurslardan yararlanan öğrenci sayısı 3 yılda yaklaşık 20 bin kişiyi bulurken, bu yıl ise 11 okul bahçesinde kurulan portatif havuzlar için 10 bin öğrenci başvurdu. Eğitmenler eşliğinde haftanın altı günü verilen eğitimlerde her bir çocuk haftada 2 gün, günde 1'er saat temel yüzme eğitimi alıyor. Eğitimden sonra ise çocuklar iki takıma ayrılıp su topu maçı yapıyor.

        Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise kurulan havuza gelerek çocukların eğlencesine ortak oldu.

        "11 mahallede 11 okulda havuz hizmeti veriyoruz"

        11 farklı mahallede havuz sisteminin uygulamaya girdiğini belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "3 yıldır Küçükçekmece'de bu etkinliği düzenliyoruz. 11 farklı mahallemizde 11 farklı okulumuzun bahçesinde çocuklarımızı suyla buluşturuyoruz. Bütün aileler çocuklarını tatile gönderemiyor, biz de en azından o çocuklarımız için bir taraftan yüzme öğretirken bir taraftan da yazın suyla buluşturma anlamında yapmış olduğumuz bir çalışma. Portatif havuzlarımız normal bir hijyenik havuzdaki tüm koşullara sahipler. Havuzlarda bir filtre sistemi mevcut, çocuklarımız güvenle girebiliyor. 2 ay boyunca okullarımızın bahçesinde çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Birçok çocuğumuz burada yüzmeyi öğrendi. Toplamda 21 mahallemiz var, inşallah önümüzdeki dönemlerde bütün mahallelerimize bu hizmeti vereceğiz" diye konuştu.

        "Kendimi bulutların üzerinde gibi hissediyorum"

        Havuza girdiğinde kendini bulutların üzerinde hissettiğini ifade eden Mehmet Efe Nalbant, "Burada hocayla beraber yüzüyoruz, oynuyoruz ve eğleniyoruz. Bazen hocamız ders yaptırıyor o zamanlarda da eğleniyoruz. Buraya geldiğim için çok mutluyum, 3 yıldır geliyorum iki tane madalya kazandım. Allah kısmet ederse bu senede kazanacağım bir tane. Buraya gelince kendimi bulutların üzerinde yatıyormuş gibi hissediyorum. Hiç ağırlığım yokmuş gibi hissediyorum. Burası çok güzel herkese tavsiye ediyorum" dedi.

        Aileler uygulamadan dolayı mutlu"

        2 çocuğunu da havuza yüzmeye getiren Çiğdem Aksu, "Benim iki çocuğum da burada. İkisini hem basketbola hem de yüzmeye verdim, çok memnunum. Çocuklar yorucu bir okul sezonu atlattı. Zihinleri daha temiz olur. Hiperaktif ve dikkat eksikliği olan çocuklar için bu etkinliklerin faydalı olduğunu düşünüyorum. Burada eğleniyorlar, tatile giden var gidemeyen var. Burada birçok aktivite var, çocuklar da seviniyor" diye konuştu.

        Kurslar, Ağustos ayının sonuna dek devam ederken, çocukların havuz keyfi havadan görüntülendi.

        (HB-HB-Y)

        25.07.2017 17:00:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler