Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Çakacak, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerini ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Vali Özdemir Çakacak, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçesini ziyaret etti.

        İlk olarak Sarıcakaya'ya giden Vali Çakacak, Kaymakam Recep Aydın, Belediye Başkanı Faruk Güler, il genel meclis üyeleri ve ilçe kurum müdürleri tarafından karşılandı. Daha sonra kaymakamlık makamına geçen Vali Çakacak, Kaymakam Aydın'dan ilçe hakkında bilgi aldı. Ardından Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler'i makamında ziyaret eden Vali Çakacak, belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bölgenin en önemli geçim kaynağının meyve ve sebze üreticiliği olduğunu belirten Başkan Güler, 14 mahallesi olan ilçede üretilen tarımsal ürünlerin kalitesini artırmada, üretilen ürünlerin bölgeye daha çok katma değer sağlamasında bölge halkını desteklemeye çalıştıklarını kaydetti. Vali Çakacak'ın ilçeye yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güler, Organize Sera Bölgesi Sistemini ilçede tam anlamıyla uygulamaya çalıştıklarını, tarım dışında gelir getirecek projelere ise büyük önem verdiklerini ifade etti.

        Daha sonra esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla sohbet eden Vali Çakacak, ardından Eskişehir Valiliği tarafından organize edilen "Vatandaşla Buluşma Muhtarlar Toplantısı"na katıldı. Vali Çakacak'ın başkanlık ettiği toplantıya; Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Sarıcakaya Kaymakamı Recep Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        Sarıcakaya Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde yapılan toplantıda konuşan Vali Çakacak, Valiliğin ve Kaymakamlıkların ayda en az bir kez muhtarlar toplantısı düzenlediğini ve alınan taleplerin ilgili kurumlara iletilerek hukuk çerçevesinde mutlaka cevaplandığını söyledi.

        Geçmişi çok eskilere dayanan muhtarlık müessesesinin çok önemli bir görev olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak, "Sizlerin mesai mefhumuna bağlı olmaksızın durup dinlenmeden görevinizin başında olduğunuzu biliyoruz. Vatandaşlarımızın sizlere ilettikleri sorunlar son derece kıymetlidir, değerlidir. Vatandaşlarımızın beklentilerini seri bir şekilde ilgili kurum ve kuruluşlarımızın bilgisine sunuyor ve çözüm sürecini de hızlandırmaya vesile oluyorsunuz. Bu yüzden bizler devlet olarak, kamu kurumları olarak muhtarlarımıza elimizden gelen en büyük yardımı yapmaya çalışıyoruz. Bizlerde, sizlerden gelen istek ve taleplerin kısa, orta ve uzun vadede çözümü noktasında gereken hassasiyeti gösteriyoruz" dedi.

        Toplantı, talep ve isteklerin iletilmesiyle sona erdi.

        Toplantının ardından Sarıcakaya Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Vali Çakacak, öğrencilerden bol bol kitap okumalarını istedi. Kendi öğrencilik yıllarından da anılarını paylaşan Vali Çakacak, "Türkiye'nin geleceğini sizler belirleyeceksiniz. Ne kadar çok çalışırsanız, ülkemiz o kadar çok kalkınır, o kadar çok gelişir" diye konuştu.

        Sınıfları ziyaretinden sonra Vali Çakacak okulun öğretmenleriyle sohbet etti.

        Daha sonra Mihalgazi ilçesine giden Vali Çakacak, Kaymakam Vekili Fatih Uzun'u ve Belediye Başkanı Zeynep Akgün'ü makamlarında ziyaret ederek, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Akdeniz iklimine sahip bölgenin, son yıllarda seracılık alanında büyük bir gelişme kaydettiğini öğrenen Vali Çakacak, ilçenin kültürel zenginliklerini, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinin coğrafi konumları itibariyle mikroklima iklim özelliklerini taşıdıklarını verilen bilgilerden öğrendi.

        Daha sonra Kaymakamlık çıkışı ilçede kurulan pazara uğrayan Vali Çakacak, vatandaşlarla sohbet etti. 79 yaşındaki Sabiha Biricik'in hal ve hatırını soran Vali Çakacak, aldığı cevap karşısında çok duygulandı. Sabiha Biricik, "Daha ne isteyim. Devletimiz, vatanımız sağolsun. Her namazdan sonra dua ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, devletimizi korusun diye. Sizleri gördüm çok mutlu oldum. 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıl dönümü. Ben de 10 Kasım da doğdum. Atatürk'ün öldüğü gün ben doğmuşum." dedi. Vali Çakacak da aldığı cevap karşısında, "Bu vatan sizlerin duaları sayesinde dimdik ayakta. Türk Milleti dualı bir millettir" diyerek duygularını dile getirdi.

        Ardından Belediye Başkanı Akgün'ü ziyaret eden Vali Çakacak'a, sadece Mihalgazi yöresine ait olan "İşlemeli Peşkir" tanıtıldı. Yaş sebze üreticiliğinin yanı sıra ilçenin kültürel zenginliklerine de sahip çıkmaya çalıştıklarını bildiren Başkan Akgün, ilçe kadınlarının çok aktif olduğunu ve gelecek nesillere güzel hatıralar bırakmak istediklerini bildirdi.

        Belediye ziyaretinden sonra anaokulundaki inşaat çalışmalarını inceleyen Vali Çakacak, ilçeye bağlı Sakarıılıca köyündeki termal tesisleri de gezerek ziyaretini sonlandırdı.

        (İHA-Y)

        10.11.2017 14:35:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler