Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜRKONFED 21. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi

        ANKARA (İHA) - Ankara Kalkınma Ajansının da destek verdiği "Türkiye'nin Yükselen Liderleri" temalı 21. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi Ankara'da yapıldı.

        Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından 21. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED), Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) ve Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) ev sahipliğinde Ankara Sheraton Hotel'de 17-18 Kasım tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Zirveye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, İÇASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akyürek ve çok sayıda iş adamı katılım sağladı.

        Zirve, "Kalkınma İçin Yatırım ve Kredi İmkanları", "Türkiye'nin Sanayi Politikaları" panelleri ile başladı. Zirvede ayrıca Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Muhammed Ali Oflaz, TechAnkara markasını ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen Proje Pazarı'nı tanıttı.

        Zirvede konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin IMF'nin satın alma gücü kalitesine göre dünyanın 13'üncü, Avrupa'nın 5'inci büyük ekonomisi haline geldiğini söyledi. Asgari ücretle ilgili sürekli tartışmalar olduğunu kaydeden Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti:

        "Ben isterim ki asgari ücret olabildiğince yüksek olsun. Ülkenin kaynakları ve imkanları öyle bir noktada olsun ki Türkiye'de üstadın dediği gibi 'öyle bir hayat olsun ki tek tasamız ölüm olsun' ama hayatın gerçekleri var. Ülkemizin bir geliri var, bir sıralaması var. Türkiye'de milli gelire baktığımız zaman asgari ücret en üst seviyelerde. Yeterli mi, yetmez. Asgari ücret 4 kişilik bir ailenin geçim ücreti değildir. Bir kişi için hizmet verilebilecek o ülkenin imkan ve kaynaklarını zorlayarak belirlenen bir ücrettir."

        Program TÜRKONFED Genel Başkanı Tarkan Kadooğlu'nun Bakan Zeybekci'ye hediye takdimi ile son buldu. Zirvede Ankara Kalkınma Ajansının yayınlarının tanıtıldığı stant kurularak, Ajansın sanayici ve iş adamlarına yönelik destekleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

        (BC-CC-Y)

        20.11.2017 11:37:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler