Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) koordinatörlüğünde Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu ile İranlı giyim sanayicileri arasında imzalanan Hazır Giyim İmalat Teknikleri Eğitimi protokolüyle İranlı öğrencilerin tasarım, kalıp, dikim ve süsleme konularında 15 gün boyunca İzmir'de eğitim göreceği bildirildi.

        EGSD'den yapılan açıklamada, dernek koordinatörlüğünde Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu ile İranlı giyim sanayicileri arasında imzalanan "Hazır Giyim İmalat Teknikleri Eğitimi" protokolünün bir yıllık süreyi kapsadığı belirtildi.

        Protokole göre 15'er kişilik gruplar halinde İzmir'e gelecek İranlı öğrencilerin tasarım, kalıp, dikim ve süsleme konularında üniversitenin sağladığı akademisyenlerden 15 gün boyunca eğitim göreceği kaydedildi.

        EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, imzalanan eğitim projesinin ileriye dönük olarak iyi bir etki yapacağını düşündüklerini, Türkiye'nin artık tecrübe ve birikimini ihraç eden bir konuma geldiğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler