Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na katılmak için Çankırı'ya gelen ancak hava muhalefeti nedeniyle 2 gündür yarışamayan pilotlar, şehri gezdi. 

        Bayramören ilçesinde düzenlenen şampiyonada, hava muhalefeti nedeniyle pilotlar iki gündür uçuş yapamadı. Pilotlar, boş zamanlarını kenti gezerek değerlendirdi.

        Çankırı Müzesi'ni gezen yarışmacılar, daha sonra "Çorak Yerler Fosil Lokalitesi"nden çıkartılan 8 milyon yıllık fosilleri inceledi. Yaran evi ve medreseleri gezen yarışmacılar, yaran kültürü hakkında bilgi aldı. 

        Tuz Mağarası'nı da ziyaret eden pilotlar, yerin 150 metre altında bulunan mağarayı hayranlıkla gezdi. 

        Yarışma koordinatörü Tahsin Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 20 ülkeden gelen 100 yarışmacıyla birlikte şehri dolaştık. Yarışmacılar şehirde bulunan tarihi ve turistik yerleri çok beğendi. Daha sonra kendilerine Çankırı'nın yöresel yiyeceklerinden ikram ettik" ifadelerini kullandı. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler