Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) Başkanı Ali Özek, "İslam, Müslüman'ın sıfatıdır. Bu vasfı, dünyevi, ticari meselelerde kullanamazsınız, bu yanlıştır" dedi.

        İSAV ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) iş birliğiyle, "Toplumsal Birliğin Güçlendirilmesinde Dini Söylemin Önemi" konulu ilmi toplantı düzenlendi.

        Özek, Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki toplantının açılışında, insanları inancı ve ırkından dolayı ayrıma tabi tutmanın doğru olmadığını söyledi.

        Dini söylemlerin, dünyevi ve ticari konularda kullanıldığını belirten Özek, "Araştırmalarıma göre, 14 asır boyunca hiçbir müesseseye İslam'ın adı verilmemiştir. İslam, Müslüman'ın sıfatıdır. Bu vasfı, dünyevi, ticari meselelerde kullanamazsınız, bu yanlıştır" diye konuştu.

        GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise dini söylemlerin bugün "makam ve rant elde etme aracı olarak görüldüğünü" savundu.

        İnsan onuruna yakışan bir sistem kurma imkanının bulunduğunu dile getiren Coşkun, "Kelimelerin içinin boşaldığı bir dönemdeyiz. Toplum, yalanlarla her gün kemiriliyor" dedi.

        - "Geçmiş tecrübeler iyi analiz edilmeli"

        YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu da üniversitelerin bilgi verilmesinin yanında insan yetiştirilen, toplumsal sorunlara köklü çözümler bulunan yerler olduğunu ifade etti.

        Toplumsal birlik ve beraberliğin tesisi için geçmiş tecrübelerin iyi analiz edilmesi gerektiğine dikkati çeken Hatiboğlu, "Hepimiz aynı olmak zorunda değiliz. Birisini değiştirme ve dönüştürmek isterseniz çatışma yaşanıyor" görüşünü paylaştı.

        Vali Ali Yerlikaya, milletin "büyük bir fitneyle" uğraştığını, kardeşin kardeşi kırdığını söyledi.

        Yaşananların İslam'da yerinin olmadığını kaydeden Yerlikaya, "Gerçek sevgiyi öğrenmemiz lazım. Kardeşliğimizi, birliğimizi tekrar tesis etmek ve korumak zorundayız. Toplum olarak sözü tesirli ulemaya o kadar susamışız ki" diye konuştu.

        Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise zekat ve hayır konusunun iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

        Katıldığı toplantılarda kendisine "Nasıl zengin oldunuz" sorusunun yöneltildiğini anlatan Konukoğlu, "Para, zekatınızı vermezseniz, hayır yapmazsanız çoğalmaz" dedi.

        Sosyal sorumluluklarını yerine getirmek için çeşitli hizmetler yaptıklarını bildiren Konukoğlu, İslamiyet'in özellikle gençlere anlatılması gerektiğini belirtti.

        Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden çok sayıda akademisyen ile sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla 3 gün sürecek toplantıda, dini konularda sunum ve tartışmalar yapılacak.

        Toplantı sonunda kentteki tarihi mekanlar da gezilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler