Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sitelerinde kentsel dönüşüm hareketi başlatan Nilüfer Sitesi sakinlerinin örnek bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, “Nilüfer Sitesi’nin başlattığı kentsel dönüşüm çalışması, Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez Nilüfer ilçesindeki sitede eski binaların yıkımı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Altepe, insanların yaşamlarının önemli olduğunu, kentsel dönüşümle kimseye rant sağlamadıklarını ifade etti.

        Altepe, şöyle devam etti:

        "Tek rant, site sakinlerinin sağlıklı konutlarda yaşamalarıdır. Bu yüzden Nilüfer Sitesi’ne destek oluyoruz. Nilüfer Sitesi’nin başlattığı kentsel dönüşüm çalışması, Türkiye’ye örnek olacak. Nilüfer Sitesi sakinleri, 17 Ağustos 1999 depreminin ardından, 16 yıldır deprem korkusuyla yaşadı. Bursa ve Marmara Bölgesi’nin deprem kuşağında olması en büyük sıkıntılardan... Bizler her zaman ‘önce insan, önce insan hayatı’ diyoruz. Canlar gidince hangi yönetici çıkıp bunun hesabını verebilecek, kim nasıl sorumluluk alacak? Bu yüzden önceden önlem alınmalı, problemler zamanında çözülmelidir."

        Nilüfer Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Onan da ilgililere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

        "Nilüfer Sitesi, 5 ayrı parselden oluşuyor. Bu 5 ayrı parselde yaşayan site sakinleri olarak birleşip 2,5 yıl önce, sitemizin yenilenmesi, dayanıklı ve sağlıklı hale gelmesi için yola çıktık. Çok emek verdik, çok uğraştık. Burada çoğumuz emekli ve durumu belli olan insanlarız. Deprem korkusuyla yaşamak istemiyoruz. Bu süreçte sitenin ilk gününden bu yana burada yaşayan sakinlerden kaybettiklerimiz de oldu. Şimdi sitemiz yenilenecek çok mutluyuz."

        Daha sonra Altepe, site sakinleriyle yıkım çalışmalarını başlattı.

        180 daireden oluşan Nilüfer Sitesi’nin yenileme projesi kapsamında, 4 bin metrekare taban alanında 6 blok ve iş yerinden oluşan site ve çevresinde toplamda yaklaşık 70 bin metrekare yeşil alan bulunacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler