Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, bütün şubeleriyle her zaman olduğu gibi vatanın öz sahibinin millet olduğunu göstermek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla meydanlarda olduklarını belirterek, "Diğer bütün sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya gelerek ikinci bir kurtuluş savaşıyla vatanımızı kurtardık." dedi.

        Karayel, kentte faaliyet gösteren Birlik Vakfı'nın dernek binasında düzenlediği toplantıda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), bazı imkanları kullanıp haksız şekilde tüm alanlarda öne çıkmasının artık son bulduğunu belirtti.

        Diğer bütün sivil toplum kuruluşlarıyla ve toplumun tüm kesimleriyle değerlerine, özüne bağlı, vatansever, milli ve yerli insanların yetişmesi için daha gayretli çalışacaklarını ifade eden Karayel, yetişen insanlarla hem Kayseri'nin hem de Türkiye'nin daha güçlü hale geleceğini dile getirdi.

        15 Temmuz darbe girişimiyle bir iç savaş çıkarılmak istendiğine dikkati çeken Karayel, "Türkiye'yi Suriye gibi yapmak istediler. Böylesi bir ülke hepsinin işine gelirdi ancak bu millet, büyük bir mücadele verdi. Bütün şubelerimizle her zamanki gibi vatanın öz sahibinin millet olduğunu göstermek için Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlardaydık. Diğer bütün sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya gelerek ikinci bir kurtuluş savaşıyla vatanımızı kurtardık." ifadelerini kullandı.

        Bir gazetecenin, 15 Temmuz'un ardından Türkiye'de yaşanılanların yurt dışında doğru anlaşılması için yapılan çalışmaları sorması üzerine Karayel, emperyalistlerin, batılıların ve özellikle ABD'nin bilgisi, onayı olmadan hiçbir darbenin gerçekleştirilemeyeceğini savundu.

        Karayel, şöyle konuştu:

        "Resmi açıklamalar ne olursa olsun gerçeği biliyoruz. 'Biz buna destek sağlamadık' diyenler de gerçeğin ne olduğunu biliyor. Bu o kadar büyük bir oyun ki bunun parçalarını bir yıl ya da daha uzun vadede belki ancak 5 yılda görebileceğiz. 100 yıllardır bize müttefik gibi görünen ülkelerin tavırlarını da dikkatli ve altını çizerek takip ediyoruz. Müttefiklerimiz ciddi anlamda sorgulanmalıdır. 'Sen kaybet, hep ben kazanayım.' Böyle bir müttefik ilişkisi yok. AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı olarak darbe teşebbüsü gecesinden bu yana dil bilen milletvekillerimizin listesini çıkardık. Onların etki ve bilgi alanları dahilinde özellikle yurt dışı çalışmalarla propaganda seyahatleri yani gerçekte neyin olduğunu anlatmak için ciddi bir çalışma yaptık. Dokümantasyon çalışması yaptık. İngilizce, Arapça ve diğer dillerde özellikle neyin ne olduğunu anlattık. Pek çok medya kuruluşu yalan haberler üretti, biliyoruz. Bunlara karşı yazılı, sözlü, görsel belgeler oluşturarak muhataplarımıza ulaştırdık. Muhataplarımıza mektuplar yazdık. ABD ve Kanada'ya bilgilendirme seyahatleri yapıldı. Fikir kuruluşlarıyla, milletvekilleriyle bir araya geldik. Gerçekten bilgisi olmayanlar bilgi sahibi olunca doğruyu kabul etti. Bir kısmı da ne anlatırsanız anlatın, zaten onlar bu işin arkasında olduğu için ya da inanmak istediğine inandığı için konuşmaya devam ediyorlar."

        - FETÖ'nün lobi faaliyetleri

        Karayel, FETÖ üyelerinin, Pensilvanya'daki elebaşının talimatıyla dünyanın birçok yerinde ciddi lobi faaliyeti sürdürdüklerine dikkati çekti.

        Afrika'dan Asya'ya, ABD'den Avrupa'ya kadar bu terörist grubun okullarının bulunduğunu anımsatan Karayel, şunları söyledi:

        "Türk milletinden zekat, kurban, himmet adı altında topladıkları paralarla oralarda kendi lobi faaliyetlerini finanse ettiklerini biliyoruz. Türkiye'nin lobi faaliyeti de 15 Temmuz'un ardından çok hızlı başladı ve sürüyor. Diğer partileri de yurt dışı seyahatlerine dahil ediyoruz. Darbe girişimi, millette olduğu gibi siyasette de bir araya gelişi sağladı. Partilerin ortak söylemi dünyada yankı buluyor. Bizde darbe girişimi yapanlar, Afrika'daki, Asya'daki ülkelerde de talimat gelince meşru yönetimi devirmek için harekete geçecekler. Bu nedenle bu ülkeleri de uyarıyoruz. Dost ülke Pakistan başta olmak üzere çünkü orası da güçlü oldukları bir yer, uyarılarımızı yapıyoruz."

        Devletin her kademesinde bu hain yapıyla mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Karayel, "FETÖ'ye destek veren haindir. En alt seviye de olsa başka seviye de olsa. Bu FETÖ başına kim hocaefendi, Fetullah Gülen diyorsa bunu siyasi söylem gereği değil de samimi olarak söylüyorsa vatan hainidir, ayağını denk alsın. Bunlar PKK'dan da beter." dedi.

        Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel de 28 Şubat sürecinde vakfın kapatılarak faaliyetlerine son verildiğini, bu yıl şubat ayında yeniden vakfı açtıklarını kaydetti.

        Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Adıgüzel, "Gençlerimize, öğrencilerimize hizmet edeceğiz. Vakıf olarak okul ve yurt binası olarak hizmet alanlarımızı genişleteceğiz. Burs vereceğiz, kurslar açacağız. FETÖ denilen hain yapıya ivme kazandırıldığı için kendilerine göre ağabeyleri, ablaları öğrencilerin arasına yerleştirdiler. Biz bunun önüne geçeceğiz. Bizim sahip çıkamadıklarımıza onlar sahip çıktı ama artık Türkiye uyandı." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler