Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan ve restorasyon sürecinin ardından yeniden ibadete açılan kentin simge yapılarından 583 yıllık Ulu Cami'nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katılımıyla gerçekleştirildi.
        Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan kentin simge yapılarından 583 yıllık Ulu Cami, yürütülen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kadir Gecesi yeniden ibadete açılmıştı. Tarihi Ulu Cami’nin resmi açılış programı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılımıyla gerçekleştirildi.
        Programda konuşan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "Depremden hemen sonra buranın hemen hızlıca hayata dönmesi için çalışmalar başlatıldı. Aslına en uygun restorasyon yapıldı. Biraz uzun sürdü ama gerçekten aslına en uygun hale getirildi" dedi.
        Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ise, "Camimiz depremde hasar almıştı ve aslına en uygun hale getirilerek yeniden ibadete açıldı. Çok ciddi önemli bir çalışma yapıldı" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler