Yuvacık Barajı çevresindeki vatandaşlara olası "kontrollü deşarj" uyarısı
Kocaeli Valiliği, bölgedeki yağışlar nedeniyle ihtiyaç duyulması halinde Yuvacık Barajı'ndan kontrollü su deşarjı yapılabileceğini belirterek, vatandaşları dere yatağı güzergahlarında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Kocaeli Valiliği, bölgedeki yağışlar nedeniyle ihtiyaç duyulması halinde Yuvacık Barajı'ndan kontrollü su deşarjı yapılabileceğini belirterek, vatandaşları dere yatağı güzergahlarında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminleri doğrultusunda bölgede yağışlı bir periyoda girildiği bildirildi.
DSİ 1. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Yuvacık Barajı'nda yüksek debili akımların risk teşkil etmemesi amacıyla önlem alınacağı aktarılan açıklamada, olası pik debilere karşı yeterli rezerv hacminin muhafaza edilmesi için ihtiyaç duyulması halinde kontrollü su deşarjı yapılacağı kaydedildi.
Açıklamada, "Bu sebeple Yuvacık Barajı mansabında bulunan dere yatağı güzergahları, kanallar ve göl rezervuar alanlarında herhangi bir olumsuz etki meydana gelmemesi, can ve mal kaybı riskinin ortaya çıkmaması için dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.