Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon Üniversitesince Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) faaliyetlerinin tanıtıldığı "9. Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlendi.

        Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, psikolojik danışmanlık ve rehberliğin her yaşta çok önemli olduğunu söyledi.

        Prof. Dr. Çimer, özellikle suça itilen çocukları ve çözümleri tekil değil, bütün sosyal donatılarla bütün olarak incelemek gerektiğini ifade etti.

        Program, Trabzon Üniversitesi PDR Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Yazıcı'nın "Zalimce Davranışların Anatomisi: Bireysel ve Toplumsal Perspektifler" konulu semineriyle devam etti.

        Prof. Dr. Yazıcı, insanların güvenliğini sağlamak için en önemli kavramın adalet olduğunu belirterek, "Zalimce davranışın altında her zaman aynı sebepler olmayabilir. Son günlerde gördüğümüz örneklerle zalimliği açıklamak yeterli olmaz. Maalesef insanlar genelde kendi pozisyonlarına göre reaksiyon veriyor." diye konuştu.


        Etkinlikte, öğrencilerin bağımlılıkla mücadeleyi anlatan çalışmalarının yer aldığı sergi açıldı.




        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler