Kış bitti, karla mücadele devam ediyor Bahçesaray'da takvim ilkbahar, yollar hala kış: Dev kar kütlelerine karşı mücadele sürüyor
Van'da baharın etkisini göstermesine rağmen yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Özellikle VanBahçesaray yolunda kar kaplanları dev kar kütleleri ile mücadele ediyor.
Van'da baharın etkisini göstermesine rağmen yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Özellikle VanBahçesaray yolunda kar kaplanları dev kar kütleleri ile mücadele ediyor.
Türkiye'nin pek çok bölgesinde bahar çiçekleri açarken, Van'ın Bahçesaray ilçesinde karla mücadele ekipleri yolları temizlemeye devam ediyor. Dünyanın en zorlu geçitlerinden biri olarak bilinen Karabet Geçidi'nde, iş makineleri metrelerce yüksekliğe ulaşan kar tünellerinin arasında adeta kayboluyor.
Metrelerce karla mücadele
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte çığ riskine karşı kontrollü olarak sağlanan ulaşımda, ekipler yer yer 36 metreyi bulan kar kütleleriyle savaşıyor. Kış boyunca defalarca kapanan ve Türkiye'nin en yüksek geçitlerinden biri olan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi, nisan güneşine rağmen beyaz örtüsünden kurtulamadı.
"Yol açma değil, tünel kazma"
İş makinelerinin kar kütleleri arasında kaybolduğu çalışmalarda, ekipler yolu açmak için adeta kar tünelleri oluşturuyor. Karayolları yetkilileri, ulaşımın güvenli seyretmesi için genişletme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.