Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seyahat Yeşil alanları ve geniş caddeleriyle dikkati çeken şehir
        1

        Kazakistan'ın meşhur Tanrı Dağı eteklerinde yer alan şehirlerden biri olan Almatı, yeşil alanları ve geniş caddeleriyle dikkati çekiyor.

        2

        Almatı'nın modern tarihi, Rus Çarlığı yetkililerinin bu bölgede Vernıy (Sadık) adlı bir askeri tahkimat inşa etmeye karar verdiği 1854'te başladı.

        3

        Eylül ayında olgunlaşan kırmız elma bahçeleriyle meşhur şehrin ismi 1921'de, elmalı anlamına Alma-Ata olarak değiştirildi.

        4

        Kazak halkının bağımsızlığını ilan ettiği 16 Aralık 1991'de şehrin adı Almatı oldu.

        5

        Kazak halkına 1936'dan 1997'ye kadar 61 yıl boyunca başkentlik yapan şehir, 1997'de başkent görevini ülkenin kuzeydeki bugünkü Nursultan şehrine devretti.

        6

        YEŞİL ALANLARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

        Kazakistan'ın güney başkenti olarak da bilinen Almatı, yeşilliği ve geniş caddeleriyle dikkati çekiyor.

        7

        Almatı, büyük yemyeşil parkları, geniş kaldırımları, zengin bitki türü ve ağaçları ile binalar ve mahalle arasındaki yeşil alanlarıyla büyülüyor.

        8

        Şehrin her tarafında kiralık elektrikli scooterların yaygın olarak kullanıldığı görülüyor.

        9

        KÖK-TÖBE VE MEDEU EN UĞRAK YERLERİN BAŞINDA

        Yaklaşık 2,5 milyon nüfuslu kent, merkezindeki ve dağ eteklerindeki spor ve turistik mekanlarıyla turistlerin ilgisini çekiyor.

        10

        Şehrin en yüksek tepesine kurulu Kök-Töbe Eğlence Parkı'na, şehir içinden teleferikle 6 dakikada ulaşılabiliyor. Burada, Sovyetler Birliği döneminde inşa edilen 371 metrelik bir televizyon kulesi de bulunuyor.

        11

        Dağın eteğinde bulunan Medeu adlı açık hava paten pisti ve etrafındaki yürüyüş parkurları da turistlerden ve bölge halkından ilgi görüyor.

        12

        Şehirde, 372 türün bulunduğu hayvanat bahçesi ve doğal yaşam parkları her yaştan ziyaretçinin vakit geçirdiği, yerli ve yabancı turistin gözde mekanları arasında yer alıyor.