Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS ek tercih başvuruları sona erdi! 2022 YKS ek tercih sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? YKS ek tercih takvimi ile sonuç tarihi
        1

        7 Eylül tarihi itibarıyla başlayan tercih sürecinin sonuna gelindi. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından hiçbir üniversiteye yerleşemeyen üniversite adayları ek tercihlerin başlaması ile tercihlerini gerçekleştirdi. YKS ek tercih işlemlerini tamamlayan adaylar YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. Peki 2022 YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

        2

        YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BİTİYOR?

        Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022 YKS Ek tercihleri 7-13 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Buna göre YKS ek yerleştirme başvuruları 13 Eylül'de sona erecek.

        3

        YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

        YKS ek yerleştirme takviminde tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih paylaşılmadı. Ancak ek yerleştirme üniversite kayıtlarının 26-30 Eylül tarihleri arasında alınacak olması sebebiyle tercih sonuçlarının 14-26 Eylül arasında açıklanması bekleniyor.

        YKS ek tercih sonuçlarının sonuç.osym.gov.tr adresi üzerinden sorgulanacağı tahmin ediliyor.

        4

        2022 YKS EK TERCİH TARİHLERİ TAKVİMİ

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2022 YKS ek tercih tarihlerini duyurdu. İşte, YKS ek tercih takvimi...

        YKS ek yerleştirme tercihleri: 7 Eylül - 13 Eylül

        YKS ek yerleştirme için ücret ödemeleri: 14 Eylül

        YKS ek yerleştirme elektronik kayıtları: 25 Eylül - 28 Eylül

        YKS üniversitede ek yerleştirme kayıtları: 26 Eylül - 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        5

        EK TERCİH ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

        YKS ek tercih ücret ödemeleri 14 Eylül Çarşamba günü yapılacak. Tercih ettiği programa yerleşen adaylar 25 ile 28 Eylül günleri arasında elektronik kayıt işlemlerini tamamlayabilecekler.

        6

        EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

        2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınladı. 2022 ÖSYM YKS tercih kılavuzuna göre, ek yerleştirmelerin nasıl yapılacağan ilişkin detaylar paylaşıldı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

        7

        Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ