Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM ile Üniversite sınavı 2022 YKS TYT AYT YDT sonuçları ne zaman ve erken açıklanır mı?
        1

        Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında TYT, AYT ve YDT oturumları sona erdi. Sınav heyecanı sona eren öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Sınav soru ve cevaplarının erişime açılmasından sonra puan hesaplaması yapan katılımcılar 2022 YKS sonuç açıklanma tarihini araştırıyor. İşte, konuya ilişkin merak edilen soruların yanıtı...

        2

        YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklamaya göre, üniversite sınavı 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

        3

        ÜNİVERSİTE SINAVI 2022 YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

        4

        YKS’DE BARAJ OLACAK MI?

        Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022 YKS, ön lisans ve lisans programları tercihlerinde 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ