Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS tercih kılavuzu 2022: YKS tercihleri ne zaman bitecek, son gün ne zaman? 2022 YÖK atlas tercih robotu ile YKS tercihleri ne zaman başlıyor? Üniversite tercihleri ne zaman yapılacak?
        1

        Milyonlarca adayın heyecan içinde beklediği YKS sonuçlarının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından tercih işlemleri için geri sayım başladı. 18 - 19 Haziran tarihlerinde üç oturum şeklinde gerçekleştirilen sınava 3 milyonu aşkın üniversite adayı katılım göstermişti. Peki, "YKS tercih tarihleri ne zaman başlıyor ve bitiyor, son gün ne zaman?" İşte 2022 YKS tercih kılavuzu YÖK Atlas Tercih Robotu...

        2

        YKS KILAVUZU YAYIMLANDI!

        ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre YKS tercih kılavuzu yayımlandı.

        ÖSYM "2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 19 Temmuz 2022 tarihinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlandı.

        Adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

        YKS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılan açıklamaya göre 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır.

        Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.

        4

        İşte ÖSYM Başkanı Aygün'ün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama:

        18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ