Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YÖKDİL saat kaçta bitiyor, kaç dakika sürecek, ne zaman yapılacak? 2022 YÖKDİL sınav giriş belgesi/yeri sorgulama ekranı
        1

        Yükseköğretim Kurumlar Yabancı Dil Sınavı Başvuruları 6 - 18 Temmuz günleri arasında tamamlandı. Bu sene ikincisi düzenlenecek YÖKDİL sınavı için nefesler tutuldu. Peki, YÖKDİL sınavı ne kadar, kaç saat sürecek ve kaçta bitecek? İşte konuya ilişkin merak edilen soruların yanıtı...

        2

        2022 YÖKDİL/2 NE ZAMAN YAPILACAK?

        Yılın ikinci YÖKDİL sınavı 28 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.15'te başlayacak. Toplam 80 sorunun yer olacağı sınav 3 saat (180 dakika) olup 13:15'te sona erecek.

        3

        YÖKDİL SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

        2022 YÖKDİL/2 sınavı İngilizce'de Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacak.

        28 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022 YÖKDİL/2 sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

        Adayın sınava girebilmesi için Sınav Giriş Belgesi'ne ek olarak; fotoğraflı nüfus cüzdanını, T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur.