Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı, ilde 15 Temmuz 2016 tarihinde, FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe teşebbüsü sonrası silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yürüttüğü soruşturmalar kapsamında, 3 bin 920 şüpheli hakkında işlem yapıldığını belirtti.

        Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        “Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY Terör Örgütünün gerçekleştirdiği darbe teşebbüsü sonrasında 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren FETÖ/PDY Terör Örgütü üyeliği iddiası ile ilgili olarak geçen süre zarfında yapılan soruşturma işlemleri konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklama yapılması kararlaştırılmıştır: “Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığımızla 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Terör Örgütünün gerçekleştirdiği darbe teşebbüsü sonrasında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında; Yozgat’ta FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak iddiası ile toplam 3920 şüpheli hakkında soruşturmaya başlanmış, soruşturmalar kapsamında 1002 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüphelilerden 389 kişi tutuklandı Gözaltına alınan şüphelilerden toplam 389 kişi yürütülen soruşturmalar kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi ve Sulh Ceza Hakimliğinin kararları ile tutuklanmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi Sulh Ceza Hakimliğinin kararları ile 988 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verilmiştir. 317 sanık hakkında 1 yıl 3 ay ile 12 yıl arasında hapis cezası verildi Kamu davası açılan 659 şüpheli hakkında Yozgat Ağır Ceza Mahkemesince Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan 317 sanık hakkında 1 yıl 13 ay ile 12 yıl arasında değişen hapis cezasına hükmedilmiş, 14 sanık hakkında ise beraat kararı verilmiş, 328 sanık hakkında ise halen kovuşturma devam etmektedir. Bin 61 şüpheli hakkında soruşturma dosyaları devam ediyor Hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan soruşturma yürütülen 1061 şüpheli hakkında soruşturma dosyaları Cumhuriyet Başsavcılığımızca gereğinin takdir ve ifası için yetkili yer Cumhuriyet Başsavcılıklarımızdan gönderilen toplam 620 soruşturma dosyası ise mevcut soruşturma dosyalarımız ile birleştirilmesine karar verilmiştir. 953 şüpheli hakkında takipsizlik karar verildi Hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan soruşturma yürütülen 953 şüpheli hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığımızca kovuşturma yapılmasına yer olmadığı (Takipsizlik) kararı verilmiştir. Halen Cumhuriyet Başsavcılığımızca 722 şüpheli hakkında ise FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak iddiası ile soruşturma işlemleri devam etmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca Yozgat ilinde ikamet edip Bylock kullandıkları tespit edilenlerden haklarında soruşturma yapılmayan kişi bulunmamaktadır kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler