Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yüksek elektrik faturalarından kurtaracak çözüm! Bu yöntemleri uygulayanların elektrik faturası yarı yarıya düşüyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hayatı kolaylaştıran elektrikli ev eşyaları ne yazık ki zaman zaman ev bütçesini zorlayabiliyor. Var olan ekonomik düzende şartları daha iyileştirebilmek için bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. İşte tasarruf yapmanızı sağlayacak öneriler...

        FIRIN KAPAĞINI AÇIK TUTMAYIN

        Fırında yemek yapacaksanız mutlaka seramik ya da cam malzemeleri tercih edin. Yemek pişerken fırın kapağını açmayın. Kapağı her açtığınızda ısıyı kaybedersiniz ve ısıyı tekrar kazandırmak için elektrik tüketimi gereklidir. Yemek kontrolü için fırınınızın içerisinde bulunan ışığı kullanın.

        REKLAM

        BUZDOLABINIZI DOĞRU KONUMLANDIRIN

        Buzdolabınızı güneş alan bir yere veya radyatör, fırın gibi ısı kaynaklarının yanına koyarsanız, ısı almasını ve içinin soğumasını zorlaştırır. Dolap kendini sürekli soğutmaya çalışırsa bu durum elektrik faturanıza yansır.

        ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE KARBONAT KULLANIN

        Makinenizi düşük dereceli programa ayarlayarak yıkama sırasında içerisine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Bu yöntem düşük ısıda çamaşırlarınızın tertemiz olmasını sağlayacaktır. Bu sebeple daha temiz çamaşırlar için uzun programlar tercih etmenize gerek kalmayacak ve elektrikten tasarruf edeceksiniz.

        NEMLİ ÇAMAŞIRLARI ÜTÜLEMEYİN

        Çamaşırlarınızı asarken özenli davranın çünkü bu yöntem ütü gereksinimini azaltacaktır. Ütüleme işleminizi bitirmeden 5 dakika önce fişi çekin, ısı geri kalan çamaşırlarınızı ütülemeye yetecektir. Ütünüzün termostatını kumaş cinsine göre en düşük seviyeye ayarlayın.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ