Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 'Yurttaş Kane' nasıl yazıldı?
        1

        Seven, Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi, Zodiac gibi filmleriyle tanınan usta yönetmen David Fincher'ın yeni projesi belli oldu. Fincher çekimlerine sohbarada başlayacağı yeni filmi 'Mank'da tüm zamanların en iyi filmlerinden 'Yurttaş Kane'in (Citizen Kane) senaryosuna Orson Welles'le birlikte imza atan Herman Mankiewicz'in hayatını anlatacak.

        2

        Hollywood'un altın çağına damga vuran isimlerden biri olan Mankiewicz'in öyküsünü anlatmak için 20 yıl önce ilk adımı atan ancak o dönemde bu hayalini gerçekleştiremeyen Fincher başrol için de Oscar'lı yıldız Gary Oldman'la anlaştı. Filmin senaryosunu yönetmen David Fincher'in gazeteci babası Jack Fincher yazdı.

        3

        1920'lerde gazetecilikten senaristle geçen ve Hollywood'a giden, gazeteci arkadaşlarını senaristliğe özendirmek için "Burada milyonlarca dolar kazanılmayı bekliyor. Tek yapman gereken aptallarla rekabet etmek" diye yazan 'Oz Büyücüsü', 'Gençliğe Veda' gibi klasiklerde çalışan Mankiewicz asıl ününü ise 'Yurttaş Kane'in senaryosuyla yaptı.

        4

        Filmin yönetmenliğini de üstlenen Orson Wells'in kendisi kenara itmeye çalıştığını, senaryoda tek imza olması için kendisine para teklif ettiğini söyleyen Herman Mankiewicz, film 'En İyi Senaryo' Oscar'ı aldığında salonda 'Mank, Mank, Mank' tezahuratlarıyla ayakta alkışlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ