Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Zeytin Dalı, oyun planlarını değiştirdi

        Türkiye'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı, bölgedeki aktörlerin birbirlerine karşı pozisyon, denge ve ilişkilerini de değiştirdi.

        RUSYA

        Moskova operasyona Afrin'deki askerlerini çekerek destek verdi. Hava harekatına da 'sessiz destek' veren Rusya, ABD'nin politikalarının Türkiye'yi çıldırttığını açıkladı.

        SURİYE

        Türkiye, Şam yönetimiyle uzun süredir ilk defa diplomatik temas kurdu. İstanbul'daki Suriye Konsolosluğu üzerinden yazılı ve Rusya aracılığıyla dolaylı bilgilendirme yapıldı.

        İRAN

        Tepkisi en çok merak edilen ülkelerden İran, Afrin Harekatı'nın İran'ın ulusal güvenliğini olumlu etkileyeceğini ve harekata karşı sert tutum sergilemeyceğini açıkladı.

        REKLAM

        IRAK

        Merkezi Irak yönetimi, Afrin operasyonuna da destek verdi. Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ise operasyondan endişeli olduklarını belirtmekle yetindi.

        ABD

        ABD, olumsuz etkileyecek girişimde bulunmadı, temkinli bir dil kullandı. Son olarak Pentagon, PKK/PYD unsurları Afrin'e yönelirse ABD'nin desteğini kaybedeceğini belirtti.

        AB

        AB resmi açıklamalarında endişelerini dile getirdi, Fransa BM'yi toplantıya çağırdı. Almanya ve İngiltere ise Türkiye'nin sınırlarındaki güvenlik hamlesini meşru olarak tanımladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ