Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde geçtiğimiz Haziran ayında evleri tamamen yanınca evsiz kalan Akyol ailesi, kendilerine sigortadan para verildiği ve çok yardım yapıldığı söylentileri nedeniyle ikinci mağduriyeti yaşıyor.

        Alaplı ilçesine bağlı Yenidoğanlar köyünde 21 Haziran 2018 tarihinde çatıda başlayan yangın Ali Akyol ve ailesinin yaşadığı evi kısa sürede tamamen sararak küle çevirdi. Yangın sırasında Ali Akyol engelli eşi Türken Akyol’u son anda yanmaktan kurtarmıştı. Evsiz kalınca geçici olarak köyün cami lojmanına yerleşen 4 kişilik Akyol ailesi, kendilerine sigortadan para çıktığı ve çok miktarda yardım aldıkları söylentileri nedeniyle bir mağduriyet daha yaşıyor. Evi yanan Ali Akyol, yangının ardından sigortadan kendilerine para çıktığı, çok miktarda yardım yapıldığı söylentileri yüzünden kimsenin kendilerine yardım etmediğini ve evin inşaatına başlayamadığını ifade etti. Sigortadan kendilerine henüz bir kuruş para çıkmadığını, şu ana kadar gelen yardım miktarının da 3 bin 250 Euro ve 5 bin TL olduğunu, bunların dışında hiçbir yerden yardım almadıklarını dile getirdi. Çıkan söylentilerin yalan olduğunu ve kendilerini de mağdur ettiğini anlatan Akyol, evini yangından bir süre önce bankadan kredi çekerek tamir ettiğini ve halen o krediyi ödediğini söyledi. Çıkan söylentiler yüzünden yardım gelmediği gibi yiyecek bir dilim ekmeğe muhtaç kaldıklarını vurgulayan Akyol, “Altıncı ayın 20’sinde evim yandı. Eşim sakat, saat 2 civarlarında yangın olduğunda eşimi evin içerisinden zor aldım. Mağdur durumdayız. Bizlere yardım eli uzatan büyüklerimizden ellerini çekmelerini istemiyorum, yardımlarını bekliyorum. Birkaç yerden yardım geldi, inkar edemem Allah razı olsun. Özellikle Alaplı Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Evin yıkımını, hafriyat atmasında ilgilenmesinde çok faydası oldu. Sıkıştığım yerde iki kamyon çakıl, bir kamyon kum verme sözünü de verdi. Şu anda yapacak hiçbir şeyim yok, mağdur durumdayım. Hiçbir yerden destek alamıyorum. Maddi olarak şu anda 20 bin civarında yardım toparladım, ondan yukarısı yok. Şu anda ev yapım maliyeti 150 bin civarında. Sigortadan 5 kuruş para almadım. Yalan ispatlasınlar 150 bin TL ben onlara vereceğim. Ben bu kadar büyük konuşuyorum. ‘Almanya’dan yüklü miktar para geldi’ diyorlar ya, Almanya’dan parayı gönderenin ismini söyleyebilirim. İlhan Keskin 565 euro gönderdi. Şaziye Başol, kendisi ablam, kendi çocuklarıyla beraber bana 400 euro gönderdi. Yine başka köyden bir arkadaşımız daha var, o da 275 euro gönderdi, Allah razı olsun. Köyümüzden, karşı mahallemizden bir abimiz var Almanyalı, bin euro verdi. Başka dışarıdan tek kuruş para toplanmadı. Köy halkından da 5 milyar para topladılar. 35 sağdan soldan gelen de oldu. Yani 30.00040.000 euro filan yerden para gelmiş diye dedikodular oluyor. Bu dedikodular sayesinde benim inşaatım durdu. Kimse bana elini uzatmadı. Yalan konuşmanın anlamı yok. Şu anda devletimizden yardım bekliyorum. Hayırseverlerden, iş adamlarından destek bekliyorum. Mağdur durumdayım. Cami lojmanı evlerinde oturuyorum” dedi.

        Çok mağdur durumda olduklarını ifade eden Akyol, psikolojisinin bozulduğunu ve 3 defa intiharı düşündüğünü ancak son anda vazgeçtiğini söyledi. Akyol konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Cami lojmanında kalıyorum ama beni oradan çıkartıyorlar yani, kalacak hiçbir yerim yok. Nerede yatacağım, sokakta mı kalayım? Eşim mağdur, ben de öyleyim. Psikolojik destek görüyorum, ruhsal bunalıma girdim. 3 defa intihar etmeye kalktım. Böyle bir sorumsuzluk var mı? Çocuklarım da var, çocuklarım da perişan durumda. Kızım evden dışarı çıkamıyor ya, kimsenin yüzüne bakamıyoruz yani. Biz de bir Türk evladıyız. Dışarıdan gelenlere destek yardım oluyor da, Suriyelilere yardım oluyor, yabancılara yardım oluyor, ben Türkiye vatandaşıyım ya, bize yardım olmayacak mı yani? Devlet bize elini uzatmayacak mı? Ne yapmamız gerekiyor? Çok bunalımdayım abi, yemin ediyorum çok bunalımdayım. Patlayacağım, sinirime hakim olamıyorum. Yemin ediyorum kendimi zor tutuyorum. Düşmez kalkmaz bir Allah. Bugünkü halimiz neydi, ne olacağız diyeceğiz ya. Benim de evim, yerim vardı bak kül oldu gitti. Ben de yardıma muhtaç bir insanım şu anda. Ayıp yani, yazık günah. 34 tane çocuk büyütüyorum ya. Daha 2 tane yetim torunum var. Onları da yetiştiriyorum. Gelen bayram ve ben kimsenin kapısına gidemiyorum. Bir ekmeğe muhtacım abi, bir ekmeğe. Böyle şey olmaz yani. Kimse benimle uğraşmasın, çekemiyorum artık katlanamıyorum ya. İntihar mı edeyim? Hadi ben intihar edeyim ailem ne olacak sakat çocuklarımla? Bunlar ne olacak, bunlar da perişan olacaklar. Devlet büyüklerimize sesleniyorum, ne olursun bana elinizi uzatın, bana yardımcı olun. Daha ne diyeyim, daha ne isteyeyim abi? Tek istediğim sığınacak bir yer yuva.”

        Konuşması sırasında eşi Türkan Akyol ile gözyaşlarını tutamayan Ali Akyol, hayırsever vatandaşlardan gelecek yardım elini bekliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler