Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 16 yaşındaki Efe Can Deligözoğlu'nun hayatı karardı! Yatağa bağımlı hale geldi - En son haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Antalya'da, yaklaşık 8 ay önce motosikletiyle otomobile çarpan ve omuriliği zedelenen Efe Can Deligözoğlu (16), kazanın ardından yatağa bağımlı hale geldi.

        BOYNU VE KABURGALARI KIRILDI

        DHA'da yer alan habere göre kazada boynu ve kaburgaları kırılan, beyin kanaması geçiren Efe Can'ın boynuna 4 adet platin takıldı.

        KEMİKLERİ CİĞERİNE BATIYOR

        Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan Efe Can, kazadan sonra okulunu bırakmak zorunda kaldı. Efe Can, kırılan kemikleri ciğerlerine battığı için boğazına takılan trakeostomi tüpü ile nefes alıyor.

        UN VE MISIR SATIP OĞLUNA BAKIYOR

        Bacakları tutmayan Efe Can'ın, bakımını ise eşinden boşanan İran uyruklu annesi Sahra Bedregehy yapıyor. Oğluyla kiraladıkları dairede yaşayan Sahra Bedregehy, geçimini pazarda un ve mısır satarak sağlıyor.

        REKLAM

        "OĞLUM HASTANEDE TEDAVİ GÖRMELİ"

        Hem pazara çıkıp hem de yatağa bağımlı olduğu için ihtiyaçlarını karşılayamayan oğluna bakmak durumunda kaldığını anlatan Bedregehy, pazara da her zaman çıkamadığı için maddi zorluk yaşadığını söyledi. Oğlunun hastanede yatarak tedavi gördüğü takdirde zamanla iyileşeceğine inandığını belirten Bedregehy, Efe Can'ın durumunun günden güne kötüye gittiğini, hastalıklarına her gün bir yenisinin eklendiğini dile getirdi.

        "TEDAVİSİNİ YAPAMIYORUM"

        Sahra Bedregehy, "8 ay önce motor kazası yaptı. 4 ay yoğun bakımda yattı. Boynundaki kemiklerin tamamı kırıldı ve beyin kanaması geçirdi. Şu an nefes alabilmesi için boğazı delik. Ciğerleri sıkıştırıyor kırılan kemikleri, mecburen boğazını deldiler. Yetişmeye çalışıyorum, hem çalışıyorum hem de dışarıda mısır satıyorum, un satıyorum. Çocuğa bakmaya çalışıyorum. Çocuğun tedavisini maalesef yapamıyorum" dedi.

        "EVDE TEDAVİ OLAMIYOR"

        Gözyaşı dökerek yardım isteyen anne Bedregehy, "Evde tedavi olamıyor. Hastaneye gitmesi gerekiyor. 2 ay oldu bu çocuk enfeksiyon kaptı ve ayağı görüldüğü gibi şiş. Kusma var, ateş var, bir şey yiyemiyor. Devamlı terliyor çocuk. 2 ay önce ameliyat olması gerekiyordu ama maalesef olamadı, enfeksiyon kaptı.

        Lütfen bu çocuğa yardım edin, bu çocuk daha 16 yaşında. Uzun bir ömrü olması gerekiyor. Çocuğum iyileşsin başka bir şey istemiyorum. Bu çocuk günden güne kötüye gidiyor" diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ