KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

ÖSO

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 29 Temmuz 2011 tarihinde Riyad el-Esad liderliğinde kurulan Suriye Ulusal Konseyi'ne bağlı, Suriye Arap Cumhuriyeti'ni ve Devlet Başkanı Beşşar Esed'i devirmek için savaşan silahlı bir örgüttür.

Örgüte bağlı üyelerin geneli Beşşar Esed'e bağlı Suriye Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılan asker ve subaylardan oluşmaktadır.

Kurulduğu ilk zamanlarda propaganda yapmak amacıyla internet üzerinden insanları Beşşar Esed'i devirmek ve Suriye Arap Cumhuriyeti'ni yıkmak için kendilerine katılmaya çağıran videolar yayınlamışlardır.

Örgüte bağlı ne kadar üye olduğu tam sayı olarak bilinmemekte fakat kendileri tarafından internet üzerinden yapılan açıklamada üye sayısı 40.000 olarak bildirilmiştir.

Esed'i devirmek için mücadele eden Özgür Suriye Ordusu, başta Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail olmak üzere birçok batılı ülkeden askeri ve finansal destek almaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri, 23 Ağustos'ta başlattığı ve Suriye'de sürdürülen“Fırat Kalkanı Harekatı” çerçevesinde ÖSO’ya destek veriyor.

Özgür Suriye Ordusu Haberleri