KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ziraat Türkiye Kupası

Ziraat Türkiye Kupası, 1962 yılından beri Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen futbol müsabaka organizasyonudur.

1962-1963 sezonundan itibaren başlayan organizasyonun ilk adı Türkiye Kupası idi fakat 1980'de organizasyonun adı Federasyon Kupası olarak değiştirildi. 1992 yılında ise yeniden Türkiye Kupası adını aldı.

Futbol turnuvasına profesyonel liglerde takımı olmayan ev Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek 32 takım, 3. Lig'den 54 takım, 2. Lig'den 37 takım, 1. Lig'den 18 takım ve Süper Lig'den 18 takım katılmaktadır.

Ön eleme turu maçları TFF tarafından belirlenir ve Bölgesel Amatör Lig'den katılan 32 takım arasında oynanmaktadır. Tek maç eleme usülüne göre oynanan maçlarda kazanan 16 takım bir sonraki tura atlar.

Birinci eleme turu, ön eleme turundan gelen 16 takım ile 3. Lig'den 54 takımın karşılaşmasıyla yapılır. Maçlar tek maç eleme usülüyle oynanmaktadır ve kazanan 35 takım tur atlar.

İkinci eleme turu, birinci eleme turu maçlarından gelen 35 takım ile 2. Lig'den 37 takım arasında oynanır. Müsabakaları kazanan 49 takım tur atlar.

Üçüncü eleme turu, ikinci eleme turu maçlarını kazanan 49 takım ile Süper Lig'i 6, 7, 8, 9, 10. sırada bitiren 5 takım arasında oynanır. Müsabakaları kazanan 27 takım tur atlayarak gruplara kalır.

Gruplarda tur atlayan 27 takım ve Süper Lig'i ilk 5 sırada bitiren takımlar arasında 4’er takımdan oluşan 8 grup halinde çift devreli olarak oynanır. Maçlar sonucunda gruplarda ilk 2 sırada bulunan takımlar son 16 turuna geçiş yapar.

Son 16 turunda takımlar çapraz olarak eşleşir ve maçlar grup birincilerinin sahalarında oynanır. Kazanan 8 takım çeyrek finale kalır.

Ztk Haberleri

  • Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçları ne zaman?

    Futbol, 23 Nisan 2019

    Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçları ne zaman?

    Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçları ne zaman, saat kaçta? soruları sporseverler tarafından büyük merak konusu oldu. Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarının ardından gözler finalistlerin belirleneceği rövanş karşılaşmalarına kilitlendi. İşte ZTK yarı final rövanş maçları hakemleri...

  • Ziraat Türkiye Kupası yarı final eşleşmeleri

    Futbol, 28 Şubat 2019

    Ziraat Türkiye Kupası yarı final eşleşmeleri

    2019 Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) yarı final eşleşmeleri bugün belli oluyor. Dün oynanan Hatayspor - Galatasaray ve Göztepe - Yeni Malatyaspor karşılaşmalarının ardından yarı finalde mücadele edecek takımlar belli oldu. Galatasaray yarı finalde Yeni Malatyaspor ile eşleşti. Son olarak bugün oynanacak Kasımpaşa - Akhisarspor karşılaşmasının galibi ise Üm raniyespor'un rakibi olacak.

  • Fenerbahçe'de kan kaybı sürüyor! Kupaya erken veda!

    Futbol, 24 Ocak 2019

    Fenerbahçe'de kan kaybı sürüyor! Kupaya erken veda!

    Spor Toto Süper Lig'de kötü günler geçiren Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında 1-0 kaybettiği Ümraniyespor'a evinde de 1-0 kaybetti ve kupaya veda etti! Ceza nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada Martin Skrtel 69. dakikada kırmızı kart gördü ve Fenerbahçe maçı 10 kişi tamamladı. Fenerbahçe'nin başında 6. maçına çıkan Ersun Yanal ikinci mağlubiyetini aldı

    Ziraat Türkiye Kupası maçları

    Futbol, 31 Ekim 2018

    Ziraat Türkiye Kupası maçları

    Türkiye Kupası'nda 4. Tur mücadeleleri bugün oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak. Yeni Malatyaspor, Trabzonspor, Konyaspor gibi Süper Lig takımları, bir üst tur için sahaya çıkacak. Canlı yayınlanacak olan ZTK maçlarını izleyiciler, ekran başından takip edebilecek. Peki, Ziraat Türkiye Kupası maçları ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?

    Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan başlıyor

    Futbol, 27 Ağustos 2018

    Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan başlıyor

    Ziraat Türkiye Kupası'nda 2018-2019 sezonu heyecanı, yarın ve 29 Ağustos Çarşamba günü oynanacak 1. tur maçlarıyla başlayacak

  • Galatasaray, Konyaspor'u konuk ediyor

    Futbol, 08 Şubat 2018

    Galatasaray, Konyaspor'u konuk ediyor

    Galatasaray - Konyaspor maçı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Milyonlarca futbolseverin merakla beklediği karşılaşma öncesinde maçın yayınlanacağı kanal bilgisi ve maçın saati de araştırılıyor. Peki Galatasaray - Konyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? İşte karşılaşmanın detayları.

  • Fenerbahçe, Giresunspor'u konuk ediyor

    Futbol, 07 Şubat 2018

    Fenerbahçe, Giresunspor'u konuk ediyor

    Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ikinci ayağında Giresunspor'u konuk edecek. Peki, Fenerbahçe - Giresunspor maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta başlayacak? Fenerbahçe 11'leri kimler? İşte Fenerbahçe - Giresunspor maçı hakkında tüm detaylar...

  • Fenerbahçe kupada Giresunspor'a konuk oluyor

    Futbol, 31 Ocak 2018

    Fenerbahçe kupada Giresunspor'a konuk oluyor

    Giresunspor - Fenerbahçe maçı hangi kanalda? sorusu, maç öncesi futbolseverler tarafından soruluyor. Maç heyecanını canlı olarak yaşamak isteyen vatandaşlar, internette "Giresunspor - Fenerbahçe maçı hangi kanalda?" aramasını yapıyor. Peki Giresunspor - Fenerbahçe maçı hangi kanalda, saat kaçta?

    Fenerbahçe, İstanbulspor'u konuk ediyor

    Futbol, 26 Aralık 2017

    Fenerbahçe, İstanbulspor'u konuk ediyor

    Fenerbahçe ile İstanbulspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda karşılaşacak. Peki, Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta? İşte Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hakkında detaylar...

    Kupada Trabzon'un rakibi belli oldu

    Futbol, 28 Eylül 2017

    Kupada Trabzon'un rakibi belli oldu

    Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. tur eşleşmeleri belli oldu