KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Hasan Karal

1973 yılında Rize’de doğdu. Rize İmam Hatip Lisesini bitirdi. Rize Lisesi’ni de dışardan tamamladı. Kahire El-Ezher Üniversitesi Din Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Ayrıca Uluslararası Beyrut Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı’nda Tefsir alanında Yüksek Lisans (Tez aşamasında )

Yurt dışında kaldığı yıllarda Yurtdışı Türk Öğrencileri Derneği’ni kurdu ve başkanlığını yaptı.

1993’de Rize İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği’ni (RİMDER) kuran ve uzun yıllar başkanlığını yürüten Karal, ayrıca Rize Milli Gençlik Vakfı ve Rize Ensar Vakfı Başkanlığı görevlerini yürüttü.

RİMDER bünyesinde kurulan Rize’nin ilk radyolarından Radyo Selam, Kanal 2000 Radyo - TV  ve aylık çıkarılan İnsanlığa Selam Dergisi’nin yönetim kurulu başkanlıklarını yaptı.

Çay sektöründe iki yıl fabrika müdürü olarak görev yapan Karal, 1996 yılında Diyanet teşkilatında memuriyete başladı ve aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yabancı dil öğreticiliği görevinde bulundu.

Birçok Uluslararası Toplantı ve Organizasyonda Yeminli Tercümanlık yaptı.

12 Ekim 2001’de 28 yaşında iken AK Parti‘nin kurucu Rize il başkanı olarak atandı. 2001 – 2007 yılları arasında aralıksız olarak bu görevini sürdürdü. 2007 Milletvekilliği Genel Seçiminde Rize’den 3.sıra Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2009 Mayıs kongresinde yeniden İl Başkanlığına seçildi. 2011 Milletvekilliği Genel Seçimleri için 15 Ocak 2011 tarihinde Rize İl Başkanlığı görevinden istifa etti. 2.Sıradan Milletvekili adayı oldu ve seçildi. T.B.M.M’de 24. Dönem Dışişleri Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. Türkiye - Yemen Parlamentolararası dostluk grubu başkanıdır.

Çok iyi derecede Arapça bilen Karal, evli ve iki çocuk babasıdır.

Hasan Karal Haberleri