Yukarı

Emre Köprülü

CHP Tekirdağ

DOĞUM YILI 1981
MESLEĞİ Avukat

1981 yılında Çorlu' da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorlu'da tamamladı. Lise öğreniminin ardından Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirerek 2002 yılında meslek hayatına atıldı.

Vatani görevinin ardından 2004 yılından itibaren kendi Avukatlık Bürosunu kuran Köprülü, mesleğini icra ederken Tekirdağ Barosu Çorlu Temsilciliği, Adli Yardım Bürosu Çorlu temsilciliği görevlerini yürütmüştür. Kariyer yolculuğunda çok sayıda mesleki gelişim eğitimlerine katılmıştır. Kariyerine halen kendisine ait avukatlık bürosunda devam eden Köprülü, 2002 yılında CHP üyeliği ile aktif siyasete başlamıştır.

CHP çatısı altında yürüttüğü siyasi faaliyetlerinde Gençlik kolları başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği, ilçe sekreterliği, 2 dönem kurultay delegeliği yapmıştır. Ayrıca 2008 yılında Türkiye' nin en genç kurultay delegesi olmuştur. 2008 ile 2011 yılları arasında Çorlu' nun CHP İlçe Başkanlığı görevini yürüten Köprülü, 2011 yılında CHP Çorlu İlçe Başkanlığı görevinden istifa edip 24. Dönem Milletvekili aday adaylığını açıklamıştır. THK Çorlu Şubesi Üyeliği, Kızılay Çorlu Şubesi Üyeliği, Balkan Türkleri Derneği Üyeliği, Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfı Üyeliği bulunan Köprülü kendisi gibi avukat olan Elçin Köprülü ile evlidir.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.