Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika hava durumu: Sıcaklıklar haziran ayını aratmıyor! - Güncel haberler
        1

        Türkiye’de seçim günün ardına denk gelen yeni bir sıcak hava dalgası yaşıyoruz. Batı ve güney bölgelerde sıcaklıklar Haziran ayını aratmıyor. İzmir bugün gölgede 30°C, İstanbul 25°C, Ankara 24°C gibi kimisi için bunaltıcı sıcaklığa yükseliyor. Saat 15 ila 18’i arası günün en sıcak aralığı.

        2

        Yağışlar bıçak gibi kesildi, yarın biraz Samsun çevresinde, cuma gün içinde ise Sivas-Erzincan-Malatya arasında bahar sağanakları görülebilir. Doğu bölgelerdeki bu yağışlar gök gürültülü ve şimşekli olacak. Cuma gecesi, 6 Nisan Cumartesiye dönerken Doğu Anadolu yükseklerinde yeni kar yağışları bekliyoruz. Erzurum-Kars-Ağrı-Ardahan ve yakın çevresi, cumartesi sabahı kar yağışıyla beyazlayabilir.

        3

        Ağrı-Muş-Bitlis yüksekleri de cumartesi kar yağışı alacak görünüyor, bu kesimin ovalık alanları kuvvetli yağmur ile ıslanacak. İstanbul’da en yakın yağmur ihtimalleri cumartesi erken saatlerde görünüyor. Şehir genelinde gelecek 5-6 gün çoğunlukla güneşli geçecek.

        4

        Batı bölgelerde bayram tatili de tıpkı bugünlerde olduğu gibi sıcak ve güneşli havayla başlar ama hava tahminleri özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu için soğuk ve yağışlı birkaç gün içeriyor.

        5

        8-9 Nisan tarihlerinde beklenen ve kuvvetli görünen bu yağışları vadesi yaklaştıkça yeniden haber vereceğiz.

        6

        Ege ve Akdeniz ise yaza bu yıl daha da erken girdi, deniz suyu sıcaklıkları Akdeniz kıyılarında 21°C’ye ulaşırken, Muğla-İzmir arasında 19-20°C’lerde seyrediyor.

        7

        Bayram tatili yaklaşırken şehirlerin hava kalitesi oldukça düşük, sık sık Cezayir ve Libya üstünden gelen tozlu havanın içinde kaldık.

        8

        Ayrıca doğa, bahar başlarken tozlaşma ile gözle görülür ve görünmez bir polen katkısı yapıyor. Bu durumun oluşturabileceği sağlık sorunlarına karşı tedbirli olmakta yarar var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ