Doktor House

1. Sezon

Pilot
Bölüm 1
/Pilot
Yayın Tarihi: 16 Kasım 2004
Ölürken elini tutan bir doktor mu isterdin, yoksa iyileşirken seni umursamayan bir doktor mu?
Babalık
Bölüm 2
/Babalık
Yayın Tarihi: 23 Kasım 2004
Dr. House önsezilerine güvenir ve genç lakros oyuncusunun hayatını kurtarmak adına, hastalığıyla ilgili şüphelerini kanıtlamak için etik olmayan bir davranış sergiler.
Occam's Usturası
Bölüm 3
/Occam's Usturası
Yayın Tarihi: 30 Kasım 2004
Dr. House ve ekibi onu öldüren bir değil, iki hastalığı bulunduğundan şüphelenilen genç adamı kurtarmak için mücadele verir.
Annelik
Bölüm 4
/Annelik
Yayın Tarihi: 07 Aralık 2004
House'un bir hastanede iki hasta bebeğin olmasını salgına yorması, Cuddy'yi oldukça sinirlendirir. Daha korkutucu olansa, haklı olma ihtimalidir. Daha çok bebek karantinaya alınıp, kadın doğum servisi kapatıldığında Cuddy hastaneyi arındırır ve House, Cameron ve ekibi ile, diğerlerinin iyiliği için bir bebeği feda etme konusunda tartışmaya girer.
Aşağı Tükürsen Sakal
Bölüm 5
/Aşağı Tükürsen Sakal
Yayın Tarihi: 14 Aralık 2004
House'un alerjisi olduğuna inanılan bir rahibeyi tedavi etmesi sorgulanırken, rahibenin geçmişi peşini bırakmaz.
Sokratik Yöntem
Bölüm 6
/Sokratik Yöntem
Yayın Tarihi: 21 Aralık 2004
Ölümcül bir hastalığı bulunan şizofren bir anne ve ona bakma rolünü üstlenen ergen oğlunun durumu, Dr. House'un ilgisini çeker.
Vefa
Bölüm 7
/Vefa
Yayın Tarihi: 28 Aralık 2004
Dr. House'un evli bir kadına nadir görülen bir uyku bozukluğu tanısı koyması, kadını kocasıyla birlikte evliliklerini ve birbirlerine olan güvenlerini sorgulamak zorunda kalır.
Zehir
Bölüm 8
/Zehir
Yayın Tarihi: 25 Ocak 2005
House ve ekibi, bir lise öğrencisi gizemli ve ölümcül bir şekilde zehirlendiği için hızlı hareket etmek zorundadır, özellikle başka gençlerin de aynı ölümcül hastalığa yakalandıklarını keşfetmelerinden sonra.
Diriltmeyin
Bölüm 9
/Diriltmeyin
Yayın Tarihi: 01 Şubat 2005
Yasal olarak tedaviyi reddeden bir hastasını tedavi eden House, kendini savunmak zorunda kalır.
Geçmiş
Bölüm 10
/Geçmiş
Yayın Tarihi: 08 Şubat 2005
Dr. House ve ekibi, gittikçe kötüleşen belirtiler gösteren ve belirsiz kimliği karmaşık bir gizeme işaret eden evsiz bir kadını tedavi eder.
Detoks
Bölüm 11
/Detoks
Yayın Tarihi: 15 Şubat 2005
Dr. House, Cuddy'nin meydan okuması sonucu ağrı kesicilerini bir haftalığına bırakmayı kabul eder ama bunun etkileri hastasını tehlikeye atabilir.
Spor Hekimliği
Bölüm 12
/Spor Hekimliği
Yayın Tarihi: 22 Şubat 2005
Bir beyzbol oyuncusunun geri dönüşü, kolunun kırılmasıyla yarıda kesilir ve House ile ekibi oyuncuyu ve hayallerini öldüren kemik kaybının nedenini bulmak için acele etmek zorundadır.
Lanetli
Bölüm 13
/Lanetli
Yayın Tarihi: 01 Mart 2005
House, Chase'in babasıyla ilgili önemli bir bilgiyi ortaya çıkarırken, genç hastası da hastalığının bir lanetten kaynaklandığına inanır.
Kontrol
Bölüm 14
/Kontrol
Yayın Tarihi: 15 Mart 2005
Hastanenin yeni Yönetim Kurulu Başkanı, Dr. House'a diş bileyerek hastanedeki önemini sorgular ve House'u ve ekibini hastaneden uzaklaştırmakla tehdit eder.
Avam İdaresi
Bölüm 15
/Avam İdaresi
Yayın Tarihi: 22 Mart 2005
Cuddy, House'un hastanedeki önemine dair Vogler'ı ikna etmeye çalışırken, Dr. House ve ekibi de tanıklık yapması için yeterince iyileşip, sanık koruma programına girmesi için bir çete üyesine tanı koymaya çalışırlar.
Ağır
Bölüm 16
/Ağır
Yayın Tarihi: 29 Mart 2005
Dr. House ve ekibi 10 yaşındaki çocuğun kalp krizinin nedenini ortaya çıkarmaya çalışırken, House ekibinden birinin onu Vogler'a sattığını düşünür.
Rol Modeli
Bölüm 17
/Rol Modeli
Yayın Tarihi: 12 Nisan 2005
House ve ekibi başkanlık aday adayını kurtarmak için uğraşırlar ve House, Vogel'ın, ekibinden birini kurtarma şansı verdiği ültimatomuna boyun eğmeyi reddeder.
Kuru ve Yaş
Bölüm 18
/Kuru ve Yaş
Yayın Tarihi: 19 Nisan 2005
House ve ekibi hamile hastalarının hayatını tehdit eden hastalığına tanı koymaya çalışırlar ve onu, hayatının en zor kararını vermek durumunda bırakırlar. Vogler ise, House'u kovmakta kararlıdır.
Çocuklar
Bölüm 19
/Çocuklar
Yayın Tarihi: 03 Mayıs 2005
House ve ekibi 12 yaşındaki bir çocuğun hastalığını - şaşırtıcı bir kökeni olan bir hastalık - tanılamaya çalışırlar ve House, Cameron'dan işe geri dönmesini ister.
Aşk Yaralar
Bölüm 20
/Aşk Yaralar
Yayın Tarihi: 10 Mayıs 2005
House ve ekibi garip davranma eğilimi olan genç bir adamın vakasıyla uğraşır ve House, Cameron'la olan randevusuna hazırlanır.
Üç Hikâye
Bölüm 21
/Üç Hikâye
Yayın Tarihi: 17 Mayıs 2005
House eski sevgilisinin kocasının vakasını alıp almayacağına karar vermelidir ve tıp öğrencilerine asla unutamayacakları bir ders verir.