Doktor House
Gregory House New Jersey Princeton Plainsboro Hastanesinin tıbbi tanı uzamanı doktordur. Kendini aşırı beğenmesi, insanları önemsememesi ve boşvermişlik gibi özelliklerine rağmen müthiş bir doktordur. Uzmanlık alanı bulaşıcı hastalıklardır (intaniye). Hiçkimsenin tanı koyamadığı hastalara tanı koyarak onların hayatlarını kurtarmaktadır ancak ekibindekilerin psikolojilerini de sürekli olarak bozmaktadır. Hastanenin yöneticisi Lisa Cuddy onu sürekli gözlem altında tutmaya çalışmaktadır ve ondan asla vazgeçmemektedir çünkü en zor durumlarda hastaları kurtaran hep odur ama Dr. House yüzünden hastane sık sık dava edilmektedir.
Pilot
Bölüm 1
/Pilot
Yayın Tarihi: 16 Kasım 2004
Ölürken elini tutan bir doktor mu isterdin, yoksa iyileşirken seni umursamayan bir doktor mu?
Babalık
Bölüm 2
/Babalık
Yayın Tarihi: 23 Kasım 2004
Dr. House önsezilerine güvenir ve genç lakros oyuncusunun hayatını kurtarmak adına, hastalığıyla ilgili şüphelerini kanıtlamak için etik olmayan bir davranış sergiler.
Occam's Usturası
Bölüm 3
/Occam's Usturası
Yayın Tarihi: 30 Kasım 2004
Dr. House ve ekibi onu öldüren bir değil, iki hastalığı bulunduğundan şüphelenilen genç adamı kurtarmak için mücadele verir.
Annelik
Bölüm 4
/Annelik
Yayın Tarihi: 07 Aralık 2004
House'un bir hastanede iki hasta bebeğin olmasını salgına yorması, Cuddy'yi oldukça sinirlendirir. Daha korkutucu olansa, haklı olma ihtimalidir. Daha çok bebek karantinaya alınıp, kadın doğum servisi kapatıldığında Cuddy hastaneyi arındırır ve House, Cameron ve ekibi ile, diğerlerinin iyiliği için bir bebeği feda etme konusunda tartışmaya girer.
Aşağı Tükürsen Sakal
Bölüm 5
/Aşağı Tükürsen Sakal
Yayın Tarihi: 14 Aralık 2004
House'un alerjisi olduğuna inanılan bir rahibeyi tedavi etmesi sorgulanırken, rahibenin geçmişi peşini bırakmaz.
Sokratik Yöntem
Bölüm 6
/Sokratik Yöntem
Yayın Tarihi: 21 Aralık 2004
Ölümcül bir hastalığı bulunan şizofren bir anne ve ona bakma rolünü üstlenen ergen oğlunun durumu, Dr. House'un ilgisini çeker.
Vefa
Bölüm 7
/Vefa
Yayın Tarihi: 28 Aralık 2004
Dr. House'un evli bir kadına nadir görülen bir uyku bozukluğu tanısı koyması, kadını kocasıyla birlikte evliliklerini ve birbirlerine olan güvenlerini sorgulamak zorunda kalır.
Zehir
Bölüm 8
/Zehir
Yayın Tarihi: 25 Ocak 2005
House ve ekibi, bir lise öğrencisi gizemli ve ölümcül bir şekilde zehirlendiği için hızlı hareket etmek zorundadır, özellikle başka gençlerin de aynı ölümcül hastalığa yakalandıklarını keşfetmelerinden sonra.
Diriltmeyin
Bölüm 9
/Diriltmeyin
Yayın Tarihi: 01 Şubat 2005
Yasal olarak tedaviyi reddeden bir hastasını tedavi eden House, kendini savunmak zorunda kalır.
Geçmiş
Bölüm 10
/Geçmiş
Yayın Tarihi: 08 Şubat 2005
Dr. House ve ekibi, gittikçe kötüleşen belirtiler gösteren ve belirsiz kimliği karmaşık bir gizeme işaret eden evsiz bir kadını tedavi eder.
Detoks
Bölüm 11
/Detoks
Yayın Tarihi: 15 Şubat 2005
Dr. House, Cuddy'nin meydan okuması sonucu ağrı kesicilerini bir haftalığına bırakmayı kabul eder ama bunun etkileri hastasını tehlikeye atabilir.
Spor Hekimliği
Bölüm 12
/Spor Hekimliği
Yayın Tarihi: 22 Şubat 2005
Bir beyzbol oyuncusunun geri dönüşü, kolunun kırılmasıyla yarıda kesilir ve House ile ekibi oyuncuyu ve hayallerini öldüren kemik kaybının nedenini bulmak için acele etmek zorundadır.
Lanetli
Bölüm 13
/Lanetli
Yayın Tarihi: 01 Mart 2005
House, Chase'in babasıyla ilgili önemli bir bilgiyi ortaya çıkarırken, genç hastası da hastalığının bir lanetten kaynaklandığına inanır.
Kontrol
Bölüm 14
/Kontrol
Yayın Tarihi: 15 Mart 2005
Hastanenin yeni Yönetim Kurulu Başkanı, Dr. House'a diş bileyerek hastanedeki önemini sorgular ve House'u ve ekibini hastaneden uzaklaştırmakla tehdit eder.
Avam İdaresi
Bölüm 15
/Avam İdaresi
Yayın Tarihi: 22 Mart 2005
Cuddy, House'un hastanedeki önemine dair Vogler'ı ikna etmeye çalışırken, Dr. House ve ekibi de tanıklık yapması için yeterince iyileşip, sanık koruma programına girmesi için bir çete üyesine tanı koymaya çalışırlar.
Ağır
Bölüm 16
/Ağır
Yayın Tarihi: 29 Mart 2005
Dr. House ve ekibi 10 yaşındaki çocuğun kalp krizinin nedenini ortaya çıkarmaya çalışırken, House ekibinden birinin onu Vogler'a sattığını düşünür.
Rol Modeli
Bölüm 17
/Rol Modeli
Yayın Tarihi: 12 Nisan 2005
House ve ekibi başkanlık aday adayını kurtarmak için uğraşırlar ve House, Vogel'ın, ekibinden birini kurtarma şansı verdiği ültimatomuna boyun eğmeyi reddeder.
Kuru ve Yaş
Bölüm 18
/Kuru ve Yaş
Yayın Tarihi: 19 Nisan 2005
House ve ekibi hamile hastalarının hayatını tehdit eden hastalığına tanı koymaya çalışırlar ve onu, hayatının en zor kararını vermek durumunda bırakırlar. Vogler ise, House'u kovmakta kararlıdır.
Çocuklar
Bölüm 19
/Çocuklar
Yayın Tarihi: 03 Mayıs 2005
House ve ekibi 12 yaşındaki bir çocuğun hastalığını - şaşırtıcı bir kökeni olan bir hastalık - tanılamaya çalışırlar ve House, Cameron'dan işe geri dönmesini ister.
Aşk Yaralar
Bölüm 20
/Aşk Yaralar
Yayın Tarihi: 10 Mayıs 2005
House ve ekibi garip davranma eğilimi olan genç bir adamın vakasıyla uğraşır ve House, Cameron'la olan randevusuna hazırlanır.
Üç Hikâye
Bölüm 21
/Üç Hikâye
Yayın Tarihi: 17 Mayıs 2005
House eski sevgilisinin kocasının vakasını alıp almayacağına karar vermelidir ve tıp öğrencilerine asla unutamayacakları bir ders verir.
Kabul
Bölüm 1
/Kabul
Yayın Tarihi: 13 Eylül 2005
House, Ölüm Hücresi'ne gider ve Stacy hastaneye geri döner.
Otopsi
Bölüm 2
/Otopsi
Yayın Tarihi: 20 Eylül 2005
Dokuz yaşındaki ölümcül kanser hastası Andie, halüsinasyon gördükten sonra kliniğe getirilir. Wilson, House'u vakayı alması için ikna eder ama House ve ekibi halüsinasyona neyin sebep olduğunu bulma konusunda zorlanırlar. Andie, ölümcül sağlık durumunu son derece iyi bir şekilde karşılar, House da cesaretindeki samimiyetini ve bunun tıbbi bir belirti olup olamayacağını sorgular
Rafadan Kafadan
Bölüm 3
/Rafadan Kafadan
Yayın Tarihi: 27 Eylül 2005
Cuddy, tamircisinin onun evinde yaralanmasının suçluluğunu yaşadığı bir vakayla mücadele verir ve House ile ekibi, genç adamın Amerikan Rüyası arayışını korumak için acele etmek zorundadır
Olmak ya da Olmamak
Bölüm 4
/Olmak ya da Olmamak
Yayın Tarihi: 01 Kasım 2005
House'un hastası toplumsal davasını ileriye taşımak uğruna ölmeye hazırdır.
Babasının Oğlu
Bölüm 5
/Babasının Oğlu
Yayın Tarihi: 08 Kasım 2005
Yeni mezun olan Carnell, mezuniyet partisinde sarsıntı geçirir ve apar topar Princeton Plainsboro Hastanesi'ne getirilir. Babası Ken yatağının başındayken, birbirlerine karşı dürüst olmadıkları ve büyük güven sorunlarının, sağlık ekiplerinin Carnell'in vakasını çözmek için ihtiyaç duyduğu bilgilere ulaşmasını nasıl etkilediği ortaya çıkar.
Dönüş
Bölüm 6
/Dönüş
Yayın Tarihi: 15 Kasım 2005
Profesyonel bir bisikletçi yarış sırasında bayılıp hastaneye getirildiğinde, House tedavisini yapmak istemez çünkü atletin ilaç kullanımı konusunda yalan söylediğini düşünmektedir
Avlanma
Bölüm 7
/Avlanma
Yayın Tarihi: 22 Kasım 2005
Bir AIDS hastası, hastalığını iyileştirmesi için sinsice House'u; House ve Stacy de bir çatı katında sinsice bir fareyi izlerler ve Cameron kendi sağlık sorunuyla yüzleşir.
Hata
Bölüm 8
/Hata
Yayın Tarihi: 29 Kasım 2005
İki çocuk annesi Kayla, çocuğunun yetenek gösterisi sırasında karın ağrısı nedeniyle iki büklüm olur ve apar topar Princeton Plainsboro Eğitim Hastanesi'ne kaldırılır. Altı ay sonra, Dr. Chase ve Dr. House, sonunda Kayla'nın ölümüne ve ailesinin dava açmasına yol açan hatayı kimin yaptığını belirlemek amacıyla açılan disiplin soruşturmasına Stacy'nin danışmanlığında hazırlanır.
Aldatma
Bölüm 9
/Aldatma
Yayın Tarihi: 13 Aralık 2005
House ve ekibinin, önceden pek çok kez yalandan yardım isteyen bir hastanın, şimdi ölümcül bir hastalığı olup olmadığını çözmesi gerekir.
İletişimsizlik
Bölüm 10
/İletişimsizlik
Yayın Tarihi: 10 Ocak 2006
Bir gazetecinin kafasından yaralanması, House ve ekibini şaşkınlığa uğratarak, anlamsız konuşmasına neden olur. Şehir dışındalarken House ve Stacy arasında bir yakınlaşma olur.
Bilmem Gerek
Bölüm 11
/Bilmem Gerek
Yayın Tarihi: 07 Şubat 2006
Doğurganlık tedavisi gören genç bir anne, House ve ekibine herkesin yalan söylediğini hatırlatır; House ve Stacy ilişkilerini yeniden canlandırır.
Dikkat Dağıtıcılar
Bölüm 12
/Dikkat Dağıtıcılar
Yayın Tarihi: 14 Şubat 2006
Şiddetli yanıkları olan genç bir adam hastaneye getirilir ama kan testlerinde sıra dışı bir hareketlilik vardır, House ve ekibi zorlu bir meydan okumayla karşılaşırlar. Normal test yöntemlerini kullanamıyorken, yanıkları olan bir hastaya nasıl tanı koyulur?
Dış Görünüş
Bölüm 13
/Dış Görünüş
Yayın Tarihi: 20 Şubat 2006
Dr. House genç bir modeli eroin bağımlılığı için tedavi eder ve bu süreçte, kız hakkında şaşırtıcı bir sırrı ortaya çıkarır. Bu sırada Wilson, House'un bacağındaki artan ağrının, sinirlerin kendilerini yenilemesinin bir göstergesi olduğunu ummaktadır.
Seks Öldürür
Bölüm 14
/Seks Öldürür
Yayın Tarihi: 07 Mart 2006
House ve ekibi, ölmekte olan bir adamı kurtarmak adına ölü bir kadına tanı koymak için saatle yarışırlar.
İpucusuz
Bölüm 15
/İpucusuz
Yayın Tarihi: 28 Mart 2006
House ve ekibi, bir adamın hastalığına tanı koymak için zamanla yarışırken, ipuçları şok edici bir şüpheliyi gösterir.
Güvenli
Bölüm 16
/Güvenli
Yayın Tarihi: 04 Nisan 2006
Genç bir kalp nakli hastası, "temiz" odadayken geçirdiği alerjik reaksiyon sebebiyle aceleyle hastaneye getirilir ve House ile Wilson yeni anlaşmaları üzerindeki pürüzleri giderirler.
Rest
Bölüm 17
/Rest
Yayın Tarihi: 11 Nisan 2006
Princeton Plainsboro'daki onkoloji yararına yapılan etkinlikte poker gecesidir. Çok sıra dışı olmayan belirtiler gösteren, 6 yaşındaki bir çocuk getirilir fakat House başka detaylar da öğrendiğinde, hemen vakaya atılır. Bu özgün belirtileri daha önce hayatını kaybeden yaşlı bir hastada görmüştür.
Oluruna Bırak
Bölüm 18
/Oluruna Bırak
Yayın Tarihi: 18 Nisan 2006
Genç bir kadın olan Hannah, 10 gündür uyuyamıyordur. Bir şişe uyku hapı içip hâlâ uyuyamadığında hastaneye getirilir.
House, Tanrı'ya Karşı
Bölüm 19
/House, Tanrı'ya Karşı
Yayın Tarihi: 25 Nisan 2006
15 yaşındaki inanç şifacısı Boyd, Tanrı'yla konuşabildiğini iddia ettiğinde, House vakayı alır. Çocuk, Wilson'ın kanser hastalarından birine dokunup, kanserinin gerilemesine neden olana kadar, House çocuğun zeki bir üçkâğıtçı olduğunu düşünür.
Mutluluk Bölüm 1
Bölüm 20
/Mutluluk Bölüm 1
Yayın Tarihi: 02 Mayıs 2006
İki bölümün ilki. Gülmesini kontrol altına alamayan yaralı polis memuru, House ve ekibini şaşkına çevirir, Foreman'ın da aynı belirtileri göstermesi ve polis memurunun hastalığının ölümcül bir hâl alması üzerine, Foreman'ın hayatını kurtarmak için çok geç olmadan bunun nedenini bulmak zorunda kalırlar.
Mutluluk Bölüm 2
Bölüm 21
/Mutluluk Bölüm 2
Yayın Tarihi: 03 Mayıs 2006
İki bölümün ikincisi. Foreman ölüm riskiyle karşı karşıyayken, House ve ekibi de ölümcül hastalığının ilerlemesini nasıl durduracaklarını bulmaya çalışır.
Daima
Bölüm 22
/Daima
Yayın Tarihi: 09 Mayıs 2006
Genç anne Kara, çocuğuna banyo yaptırırken nöbet geçirdiğinde, yeni doğan oğlunun boğulmanın eşiğinden dönmesine neden olur. Kara'nın nöbetinin nedenini bulamayan House ve ekibi, kadının sorununun ne olduğunu bulmaya çalışırken, aynı anda çocuğunu da hayata döndürmeye çalışırlar. Hem anne hem de oğlunun durumu kötüleşirken, Kara'nın kocasının çok zor kararlar alması gerekir.
Baban Kim?
Bölüm 23
/Baban Kim?
Yayın Tarihi: 16 Mayıs 2006
House ve ekibi, bir Katrina Kasırgası mağdurunun vakasını ele alır ve Cuddy sperm donörü arar.
Anlam
Bölüm 1
/Anlam
Yayın Tarihi: 05 Eylül 2006
House aldığı birkaç kurşun yarası iyileşince işe döner ve aynı anda iki vaka alır - birinde tıbbi tedavinin sınırlarını zorlar, Cuddy'nin ve ekibinin, gerekçelerini sorgulamalarına neden olur.
Kabil ile Habil
Bölüm 2
/Kabil ile Habil
Yayın Tarihi: 12 Eylül 2006
House ve ekibi, uzaylılar tarafından üstünde deney yapıldığını iddia eden bir çocuğun hayatını kurtarmaya çalışırlar, Cuddy ve Wilson da, son vakasında haklı olduğu gerçeğini House'tan saklarlar.
Bilgilendirilmiş Onama
Bölüm 3
/Bilgilendirilmiş Onama
Yayın Tarihi: 19 Eylül 2006
Bir hastaları, hayatına son vermek için yardım istediğinde House ve ekibi, farklı etik doğrultularda hareket ederler.
Kumdaki Çizgiler
Bölüm 4
/Kumdaki Çizgiler
Yayın Tarihi: 26 Eylül 2006
House, ona neyin çığlık attırdığını bulmak için otistik bir çocuğun işaretlerini çözmeye çalışır.
Aptal Âşık
Bölüm 5
/Aptal Âşık
Yayın Tarihi: 31 Ekim 2006
House ve ekibi, genç bir çifti kurtarmaya çalışır ama cevapları keşfetmek için evlilik bağının ötesine bakmaları gerekir.
Her Şey Olacağına Varır
Bölüm 6
/Her Şey Olacağına Varır
Yayın Tarihi: 07 Kasım 2006
270 kiloluk adam, dairesinde komaya girmiş hâlde bulunduktan sonra hastaneye getirilir. House ve ekibinin, hastalığa tanı koyabilmek için obez hastalarının dış görünüşünü görmezden gelmeleri gerekir.
Komadaki Adamın Oğlu
Bölüm 7
/Komadaki Adamın Oğlu
Yayın Tarihi: 14 Kasım 2006
House'un, aile geçmişini öğrenip oğlunun hayatını kurtarmak için on senedir komada olan bir adamı uyandırmasıyla, bir baba ile oğul arasındaki bağ yeniden tanımlanır.
Tokmak Oyunu
Bölüm 8
/Tokmak Oyunu
Yayın Tarihi: 21 Kasım 2006
Küçük kardeşlerine babalık yapmak zorunda kalan genç adam, hayatını kurtarabilecek veya ailesini dağıtabilecek bir karar vermekle yüzleşir ve Tritter, Wilson'a, House'un ağrı kesici kullanımını bildiğini kabul etmesi için büyük baskı uygular.
Haini Bulmak
Bölüm 9
/Haini Bulmak
Yayın Tarihi: 28 Kasım 2006
House zorunlu tedavisini uygulamak için genç hastasının ailesini mahkemeye verir ve Tritter, Foreman'a House'un ilaç kullanımıyla ilgili dürüst olması karşılığında bir anlaşma önerir.
Mutlu Noeller
Bölüm 10
/Mutlu Noeller
Yayın Tarihi: 12 Aralık 2006
Wilson'ın Tritter'la anlaşma yapmasına çok öfkelenen House, onu öldürmekte olan açıklanamayan bir hastalığı olan bir cücenin vakasını alır.
Sözde ve Özde
Bölüm 11
/Sözde ve Özde
Yayın Tarihi: 09 Ocak 2007
House hapis cezası almamak için son bir çaba gösterir ve ekibi, sırrının saklı kalması için hayatını riske atmaya hazır olan bir itfaiyecinin vakasını ele alır.
Bir Gün, Bir Oda
Bölüm 12
/Bir Gün, Bir Oda
Yayın Tarihi: 30 Ocak 2007
Zorunlu klinik görevini yaparken House, ona çok farklı bir tıbbi bulmacayı çözmesi konusunda zorlu bir görev veren bir tecavüz mağduruyla karşılaşır.
Samanlıktaki İğne
Bölüm 13
/Samanlıktaki İğne
Yayın Tarihi: 06 Şubat 2007
House engelli park yerini geri alma görevindeyken, o ve ekibi, ailesi tüm modern tedavi yöntemlerini reddeden genç bir çingenenin vakasını ele alırlar.
Hissiz
Bölüm 14
/Hissiz
Yayın Tarihi: 13 Şubat 2007
House, acıyı hissedemeyen yaralı genç bir kadına tanı koyar ve ekibiyle bunun nedenini bulmaya çalışır.
Budala
Bölüm 15
/Budala
Yayın Tarihi: 06 Mart 2007
House, beyin hasarı olan ve açıklanamaz yetenekleri olan bir müzik dâhisiyle karşılaşırken, ekip ise House'un sağlığından endişe etmektedir.
Çok Gizli
Bölüm 16
/Çok Gizli
Yayın Tarihi: 27 Mart 2007
Ekip, görevden döndüğünden beri esrarengiz belirtiler yüzünden güçlük çeken eski bir askeri incelerken, House da kendi hastalığıyla uğraşır.
Cenin Pozisyonu
Bölüm 17
/Cenin Pozisyonu
Yayın Tarihi: 03 Nisan 2007
Hamile olan ünlü bir fotoğrafçının doğmamış çocuğu, kadının hayatını tehlikeye atarken, ekibin de ikisinden birini kurtarmak için çok geç olmadan harekete geçmesi gerekir.
Havada
Bölüm 18
/Havada
Yayın Tarihi: 10 Nisan 2007
House ve Cuddy'nin Singapur'dan Birleşik Devletler'e geri dönüş yolculuğunda şiddetli bir hastalığın yolcular arasında yayılması, onların hayatını da tehlikeye atar.
Yaşının Adamı Ol
Bölüm 19
/Yaşının Adamı Ol
Yayın Tarihi: 17 Nisan 2007
House'un son hastası, çocuk bakım merkezinde bayılan, yaşının çok ilerisinde bir hastalığı olan altı yaşındaki Lucy'dir.
Evde Eğitim
Bölüm 20
/Evde Eğitim
Yayın Tarihi: 24 Nisan 2007
Ekip, sokakta oyun kartlarıyla üçkâğıtçılık yaparken bayılan genç bir kadının vakasını ele alır. Foreman'ın imkânları az olan genç kadının hastalığına koyduğu tanı, onu kendi hayatını sorgulamaya zorlarken, House da Wilson'ın aşk hayatını araştırmaya kalkışır.
Aile
Bölüm 21
/Aile
Yayın Tarihi: 01 Mayıs 2007
House ve ekibi, karşılığında ölen kardeşinin hayatını kurtaracak olan bir çocuğa, tanı koymak için uç noktalara giderler. Nick'in bağışıklık sistemi kemoterapi yüzünden tamamen yok olduğundan, Wilson, nakil öncesi sağlıklı kalması için bir hayli ihtiyatlı davranır.
İstifa
Bölüm 22
/İstifa
Yayın Tarihi: 08 Mayıs 2007
Ekip, karate dersi sırasında ağız dolusu kan öksüren genç üniversite öğrencisine tanı koymakla uğraşırken, Foreman istifasını sunar.
Pislik
Bölüm 23
/Pislik
Yayın Tarihi: 15 Mayıs 2007
16 yaşındaki edepsiz satranç dehası Nate, hızlandırılmış bir satranç turnuvası sırasında rakibine saldırdıktan sonra gelen yoğun baş ağrısı nedeniyle Princeton Plainsboro'ya getirilir.
Yalnızlık
Bölüm 1
/Yalnızlık
Yayın Tarihi: 25 Eylül 2007
'House"un sezon açılışında House, ekibinin yardımı olmaksızın, üstüne bina çöken bir kadına tanı koymaya çabalar.
Doğru Şey
Bölüm 2
/Doğru Şey
Yayın Tarihi: 02 Ekim 2007
House, potansiyel ekip üyeleriyle görüşme konusunda pes eder ama bunu, kendi tarzında yapar. Bütün 40 adayı bireysel olarak numaralandırır ve onları Darvinci deneme süresi testine alır.
97 Saniye
Bölüm 3
/97 Saniye
Yayın Tarihi: 09 Ekim 2007
House, son on adayı cinsiyetlerine göre iki gruba ayırır ve hararetli bir şekilde yarışırlar. Öğrenciler görevleriyle meşgulken, House da ölümle yaşam arasındaki anda neler olduğunu görmek için kendi üzerinde deney yapar.
Koruyucu Melekler
Bölüm 4
/Koruyucu Melekler
Yayın Tarihi: 23 Ekim 2007
20 yaşındaki cenaze evi kozmetikçisi Irene, büyük bir nöbet geçirir ve cenaze evindeki ölülerin canlandığı halüsinasyonlar görür, House ve geriye kalan yedi aday vakayı çözmelidir.
Ayna, Ayna
Bölüm 5
/Ayna, Ayna
Yayın Tarihi: 30 Ekim 2007
Ekip, saldırıya uğradığı sırada bayılan bir adamın vakasıyla uğraşır. Adam en baştaki profiline pek uymayan belirtilerden şikâyet ettiğinde, ekip hastalık hastası olmasından şüphelenir.
Ne Pahasına Olursa Olsun
Bölüm 6
/Ne Pahasına Olursa Olsun
Yayın Tarihi: 06 Kasım 2007
House, CIA tarafından en az bir önceki görevi kadar gizemli bir hastalığı bulunan bir ajanı tedavi etmesi için tutulur, adaylar da bir yarış arabası sürücüsüne tanı koymak için uğraşırlar.
Çirkin
Bölüm 7
/Çirkin
Yayın Tarihi: 13 Kasım 2007
House ve ekibi, yüzü deforme olmuş bir genci tedavi eder.
Bilmek İstemezsin
Bölüm 8
/Bilmek İstemezsin
Yayın Tarihi: 20 Kasım 2007
House, su altında kaçma gösterisi yaparken kalp yetmezliği yaşayan bir sihirbazla karşılaşır. Kalan adaylar sihirbaza tanı koymaya çalışırken, House ise onun, gösteri sırasında neredeyse boğulduğunu gizlemeye çalıştığı için hastalanmış gibi yapan bir düzenbaz olduğunu kanıtlamaya kararlıdır.
Oyunlar
Bölüm 9
/Oyunlar
Yayın Tarihi: 27 Kasım 2007
Cuddy, House'a ekibine kimin katılacağını seçmesi için baskı yaparken, House adaylara kasten zorlu bir vaka verir.
Bu Harika Bir Yalan
Bölüm 10
/Bu Harika Bir Yalan
Yayın Tarihi: 29 Ocak 2008
Gizemli bir hastalığı olan bir annenin, onu öldürebilecek bir sırrı olabilir.
Donmuş
Bölüm 11
/Donmuş
Yayın Tarihi: 03 Şubat 2008
Güney Kutbu'ndaki bir doktor ağır bir şekilde hastalanır ve House ile ekibi alışılmadık tanı yöntemlerine başvurunca, kendi kendisinin hastası olmak zorunda kalır. Konuk oyuncu Oscar Ödüllü Mira Sorvino.
Asla Değişme
Bölüm 12
/Asla Değişme
Yayın Tarihi: 05 Şubat 2008
House, Ortodoks Yahudilik'e yeni geçen bir kadını kendi düğününde bayılmasından sonra tedavi eder. Konuk oyuncu Laura Silverman.
Daha Fazla Bay İyi Adam Olmak Yok
Bölüm 13
/Daha Fazla Bay İyi Adam Olmak Yok
Yayın Tarihi: 28 Nisan 2008
House, acildeki bir hastanın, acil servisin ilk başta hastanın nezaketinden yola çıkarak ortaya koyduğu tanıdan daha büyük problemleri olmasından şüphelenir. Kuşkulanan House, hastanın iyi tavırlarını sorgularken, ekip hastalığın temeline inmeye çalışır ve nezaketin bir belirti olduğu konusunda House'a katılmaz.
Rüyayı Yaşamak
Bölüm 14
/Rüyayı Yaşamak
Yayın Tarihi: 05 Mayıs 2008
House, en sevdiği dizide yer alan bir oyuncunun ciddi bir hastalığa yakalandığından emindir. Konuk oyuncu Jason Lewis ("Sex and the City").
House'un Kafası
Bölüm 15
/House'un Kafası
Yayın Tarihi: 12 Mayıs 2008
House, büyük bir otobüs kazasının ardından, yaralı bir yolcunun hayatını kurtarmak için hafızasını toparlamaya çalışır. Konuk oyuncu Fred Durst ("Limp Bizkit").
Ölmek Her Şeyi Değiştirir
Bölüm 1
/Ölmek Her Şeyi Değiştirir
Yayın Tarihi: 16 Eylül 2008
Sezonun ilk bölümünde, Amber'ın ölümünün ardından, Wilson istifa ettiğini açıklar.
Kanser Değil
Bölüm 2
/Kanser Değil
Yayın Tarihi: 23 Eylül 2008
Ekip, bir organ donörünün etrafında şekillenen bir grup şaibeli ölüm olayını araştırırken, House da Wilson'ı ve ekibi gözetlemesi için özel dedektif tutar.
Ters Etki
Bölüm 3
/Ters Etki
Yayın Tarihi: 30 Eylül 2008
Hayatını kazanmakta zorlanan bir sanatçı hastalandığında, ekip, görünenin altında neler olduğunu çözmek zorunda kalır.
Doğum Lekeleri
Bölüm 4
/Doğum Lekeleri
Yayın Tarihi: 14 Ekim 2008
House, özüne dönerken bunu yapmaya çalışan bir hasta, rahatsızlanır.
Şanslı 13
Bölüm 5
/Şanslı 13
Yayın Tarihi: 21 Ekim 2008
13'ün özel hayatı, araştırma odasında masaya yatırılır.
Neşe
Bölüm 6
/Neşe
Yayın Tarihi: 28 Ekim 2008
Ekip, açıklanamayan şekilde bilinci kapanan, uyurgezer hastayı tedavi ederken, Cuddy de yeni doğmuş bir bebeği evlat edinmeye karar verir.
Kaşıntı
Bölüm 7
/Kaşıntı
Yayın Tarihi: 11 Kasım 2008
House ve ekibi, agorafobisi olduğundan evden çıkmayı reddeden hastayı tedavi eder.
Bağımsız Birey
Bölüm 8
/Bağımsız Birey
Yayın Tarihi: 18 Kasım 2008
Ailesi olmayan bir ergen gizemli bir şekilde hastalanır ve Foreman, House'un gözetimi altında olmaksızın kendine ait bir vaka alır.
Son Çare
Bölüm 9
/Son Çare
Yayın Tarihi: 25 Kasım 2008
House ve 13, teşhis konulması için onları öldürmeyi göze alan bir adam tarafından esir alınırlar.
Pasta Yesinler
Bölüm 10
/Pasta Yesinler
Yayın Tarihi: 02 Aralık 2008
House ve ekibi, incelme konusunda bir sırrı olan spor manyağını tedavi eder.
Dünyaya Neşe
Bölüm 11
/Dünyaya Neşe
Yayın Tarihi: 09 Aralık 2008
House ve ekibi, tatil dönemine yeni bir gizemli tıbbi durumla girer. Konuk oyuncu, Lori Petty.
Acısız
Bölüm 12
/Acısız
Yayın Tarihi: 19 Ocak 2009
House, kronikleşen ağrısı nedeniyle deliren bir hastayı tedavi eder.
Koca Bebek
Bölüm 13
/Koca Bebek
Yayın Tarihi: 26 Ocak 2009
House, Cameron'ın hastasına testler uygularken, ekip de gerçek olamayacak kadar iyi bir öğretmenin vakasını ele alır.
İlahi İyilik
Bölüm 14
/İlahi İyilik
Yayın Tarihi: 02 Şubat 2009
Ekip, mutlu olmak için kariyerinden vazgeçen eski bir doktoru tedavi eder.
Sadakatsiz
Bölüm 15
/Sadakatsiz
Yayın Tarihi: 16 Şubat 2009
Ekip, geçmişi yüzünden inancını kaybeden bir rahibi tedavi ederken, sahte bir vaka gerçeğe dönüşür.
Yumuşak Taraf
Bölüm 16
/Yumuşak Taraf
Yayın Tarihi: 23 Şubat 2009
Hem kadın hem erkek DNA'sına sahip olan ergen hasta, ekibin farklı yönlere yönelmesine neden olur.
Sosyal Sözleşme
Bölüm 17
/Sosyal Sözleşme
Yayın Tarihi: 09 Mart 2009
House ve ekibi, aklındakileri kontrol edilemez bir şekilde söyleyen hastayı tedavi eder. Konuk oyuncu, Jay Karnes ("The Shield").
Gel Kedicik
Bölüm 18
/Gel Kedicik
Yayın Tarihi: 16 Mart 2009
Kedisinin, kendi ölüm tarihini bildiğine inanan bir kadın, House'tan yardım ister. Konuk oyuncu, Judy Greer ("27 Dresses").
Hapis
Bölüm 19
/Hapis
Yayın Tarihi: 30 Mart 2009
Bisiklet kazasında yaralanan bir adam, kendi vücudunda "hapis" kalır ve hayatını kurtarmaları için House ve ekibinin yardımına ihtiyaç duyar. Konuk oyuncu, Mos Def ("Be Kind Rewind").
Basit Bir Açıklama
Bölüm 20
/Basit Bir Açıklama
Yayın Tarihi: 06 Nisan 2009
House ve ekibi, bir karı kocayı hayatta tutmaya çalışır ama iki hastanın da durumu kötüye gittiğinde, zor bir karar vermek zorunda kalır. Konuk oyuncu, Meat Loaf.
Kurtarıcılar
Bölüm 21
/Kurtarıcılar
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2009
Cameron, House'u, açıklanamayan semptomlar nedeniyle bir protestoda fenalaşan çevreci aktivistin vakasını almaya ikna etmek için Chase'le olan tatilini erteler. House, Cameron'ın bunu yapma sebebini anlamasa da vakayı alır ve kendisini buna zorladığı için Cameron'ı liderlik etmeye ve hastayı tetkik etmeye zorlar. House, Wilson'ın yeni sağlıklı diyetinden pek emin olamaz.
House Dağıldı
Bölüm 22
/House Dağıldı
Yayın Tarihi: 27 Nisan 2009
House ve ekibi, sağır bir genci tedavi eder.
İçimde
Bölüm 23
/İçimde
Yayın Tarihi: 04 Mayıs 2009
House ve ekibi, ölmekte olan bir balerine teşhis koymaya çalışırken, House da kendisine teşhis koymaya yeltenir.
Bölüm 1
Yayın Tarihi: 21 Eylül 2009
House, dizinin yeni sezonunun ilk bölümünde, psikiyatrik yardım alır. Konuk oyuncular, Andre Braugher, Franka Potente ve Lin-Manuel Miranda. İki bölümün ilki.
Bölüm 2
Yayın Tarihi: 21 Eylül 2009
House, dizinin yeni sezonunun ilk bölümünde, psikiyatrik yardım alır. Konuk oyuncular, Andre Braugher, Franka Potente ve Lin-Manuel Miranda. İki bölümün ikincisi.
Dev Başarısızlık
Bölüm 3
/Dev Başarısızlık
Yayın Tarihi: 28 Eylül 2009
Bir hasta, semptomlarını internette paylaşarak kendine teşhis koymaya çalışır.
Tiran
Bölüm 4
/Tiran
Yayın Tarihi: 05 Ekim 2009
Tartışmalı bir Afrikalı politikacı (konuk oyuncu James Earl Jones) hastalandığında tedavi için Princeton Plainsboro'ya getirilir. Ekip, ülkesinde insanlara karşı işlediği suçlar yüzünden yargılanacak olan acımasız diktatöre yardım edip etmeme konusunda düşünür. Wilson, kavga halinde olduğu komşusuyla barışmayı denerken, House'un olaya karışması işleri daha da kötüleştirir.
Anında Karma
Bölüm 5
/Anında Karma
Yayın Tarihi: 12 Ekim 2009
Yokluktan varlığa, sonra yine tersine.
Cesur Yürek
Bölüm 6
/Cesur Yürek
Yayın Tarihi: 19 Ekim 2009
Ekip, kalp işlerinde sıkıntı yaşar.
Bilinen Bilinmezlikler
Bölüm 7
/Bilinen Bilinmezlikler
Yayın Tarihi: 09 Kasım 2009
Bir hasta, gerçeği hayalden ayırmakta zorlanır.
Ekip Çalışması
Bölüm 8
/Ekip Çalışması
Yayın Tarihi: 16 Kasım 2009
House, tıbbi lisansını geri aldığında, zonklayan göz ağrısı şikâyetiyle Princeton Plainsboro'ya yatırılan porno yıldızı Hank Hardwick'i (konuk oyuncu Troy Garity) tedavi etmek için tam zamanında Teşhis Koyma departmanının başına geri döner. Bu sırada Cuddy'ye, hastanenin sağlıklı özel ilişkiler kurmaya uygun bir yer olmadığı hatırlatılır. House da rüya gibi bir ekip kurmaya niyetlenir.
Cehalet Mutluluktur
Bölüm 9
/Cehalet Mutluluktur
Yayın Tarihi: 23 Kasım 2009
House ve ekibi, kuryelik yapmak suretiyle başarılı kariyerini bir kenara atan zeki fizikçi ve yazar James Sidas'ın vakasını ele alır. Hastaya göre zekâ, depresyon ve madde bağımlılığı yaratan büyük bir yüktür ve bu durum, birçok alışılagelmedik semptomla birlikte ekibi afallatır. Bu sırada, Princeton Plainsboro'daki doktorlar, gergin özel ilişkilerle boğuşur.
Wilson
Bölüm 10
/Wilson
Yayın Tarihi: 30 Kasım 2009
Wilson ve House, bir hasta üzerine bahse girer.
Gizli İşler
Bölüm 11
/Gizli İşler
Yayın Tarihi: 11 Ocak 2010
House ve ekibi, beklenmedik bir kahramanı tedavi eder. Konuk oyuncular Ethan Embry ("Brotherhood") ve Nick Chinlund ("Desperate Housewives").
Vicdan Azabı
Bölüm 12
/Vicdan Azabı
Yayın Tarihi: 25 Ocak 2010
Ekip, çok acı verici ağrı nöbetleri geçiren çekici bir kadın hastanın vakasını ele aldığında 13, mantığın sesi olmak zorunda kalır.
İleriye Gitmek
Bölüm 13
/İleriye Gitmek
Yayın Tarihi: 01 Şubat 2010
Foreman'ın kardeşi sürpriz bir şekilde hastaneye ziyarete gelir. Konuk oyuncu Orlando Jones ("Rules of Engagement").
5'ten 9'a
Bölüm 14
/5'ten 9'a
Yayın Tarihi: 08 Şubat 2010
Princeton Plainsboro Tıp Fakültesi'nin Dekanı Dr. Lisa Cuddy'nin bir gününde, hastanenin işleyişine onun gözünden tanık oluruz. İzlediğimiz bu günde Cuddy, sabrını zorlayan ve yöneticilik yeteneklerini teste tabi tutan, hastanenin sayısız derdiyle ve çalışan kavgasıyla uğraşırken bir yandan da özel hayatındaki sorunlarla baş etmeye çalışır.
Özel Hayatlar
Bölüm 15
/Özel Hayatlar
Yayın Tarihi: 08 Mart 2010
House'un yeni hastasının hayatına dair her şey ortadadır. Konuk oyuncu, Laura Prepon ("That 70's Show).
Kara Delik
Bölüm 16
/Kara Delik
Yayın Tarihi: 15 Mart 2010
House ve ekibi, ergen hastanın tedavisinde tartışmalı bir yönteme başvururlar ve teşhis, şok edici bir durumu ortaya çıkarır.
Kilit altında
Bölüm 17
/Kilit altında
Yayın Tarihi: 12 Nisan 2010
Yeni doğan bir bebek, hastanenin çocuk bölümünde bulunamayınca Princeton Plainsboro kilit altına alınır ve insanların hastaneye girmesi, hastaneden çıkması hatta hastane içinde hareket etmesi dâhi yasaklanır. House ve ekibi, binanın farklı yerlerindeyken, ekibin geçmişi, ilişkileri ve pişmanlıkları su yüzüne çıkar. Bu bölümü Hugh Laurie yönetti.
Şövalye
Bölüm 18
/Şövalye
Yayın Tarihi: 19 Nisan 2010
Ekip, soylu bir şövalyeyi tedavi eder. Konuk oyuncu, Cynthia Watros ("Lost").
Aç ve Kapa
Bölüm 19
/Aç ve Kapa
Yayın Tarihi: 26 Nisan 2010
House ve ekibi, açık bir evlilik yaşayan ve erkek arkadaşıyla randevudayken fenalaşan Julia'nın (konuk oyuncu Sarah Wayne Callies) vakasını ele alır. Durum ne kadar karışık olursa olsun, Julia mutlu ve sağlıklıdır ama çoklu ilişkiler, ekibin kafasını karıştırmaya devam eder. Bu sırada House da Wilson'ın Sam'le olan (konuk oyuncu Cynthia Watros) ilişkisini teste tabi tutar.
Seçim
Bölüm 20
/Seçim
Yayın Tarihi: 03 Mayıs 2010
Ekip, damat olmaya hazırlanan ve önceki ilişkisine dair sırlar saklayan bir adamın vakasını ele alır. Nişanlısı (konuk oyuncu Eva Amurri), sorularına cevap ararken, yorulan ekip de olasılıkları elemeye başlar. Bu sırada House, Princeton Plainsboro'dan arkadaşlarıyla iş dışında vakit geçirerek, Foreman ve Chase'le Gladys Night & The Pips'in karaoke versiyonunu söyler.
Yük
Bölüm 21
/Yük
Yayın Tarihi: 10 Mayıs 2010
Dr. Nolan'la (konuk oyuncu Andre Braugher) bir seans sırasında, House, Princeton Plainsboro'da, açıklanamayan bir hastalığı olan ve kim olduğunu bilmeyen bir kadının acil servise geldiğini hatırlar. Kadının hastalığını çözmeye çalışırken, House aynı zamanda onun kimliğini bulmasına da yardım etmelidir.
Şimdi Ne Olacak?
Bölüm 1
/Şimdi Ne Olacak?
Yayın Tarihi: 20 Eylül 2010
House ve Cuddy, sezonun ilk bölümünde işe gitmezler.
Bencil
Bölüm 2
/Bencil
Yayın Tarihi: 27 Eylül 2010
Ölümcül hastalıklı bir kardeşi olan, 14 yaşında bir kız (Alyson Stoner) bir kaykay yarışması sırasında yere yığılır. Bu sırada, House (Hugh Laurie) ve Cuddy (Lisa Edelstein) ilişkilerinin iş yerinde yaratığı karmaşayla yüzleşirken; House klinikte yaşlı bir adam ve oğluyla uğraşmak zorundadır.
Yazılmamış
Bölüm 3
/Yazılmamış
Yayın Tarihi: 04 Ekim 2010
"House"da herkes yalan söyler. Konuk oyuncular, Amy Irving ("Alias") ve Cynthia Watros ("Lost").
Masaj Terapisi
Bölüm 4
/Masaj Terapisi
Yayın Tarihi: 11 Ekim 2010
Sahte bir kimlik açığa çıkar.
Planlanmamış Ebeveynlik
Bölüm 5
/Planlanmamış Ebeveynlik
Yayın Tarihi: 18 Ekim 2010
Zamanlama her şeydir. Konuk oyuncu Jennifer Grey ("Dirty Dancing").
Ofis Politikası
Bölüm 6
/Ofis Politikası
Yayın Tarihi: 08 Kasım 2010
"House"da en önemli olan, sonuçlardır. Konuk oyuncu, Amber Tamblyn.
Başımıza Gelen Bela
Bölüm 7
/Başımıza Gelen Bela
Yayın Tarihi: 15 Kasım 2010
Dürüst olmak her zaman iyi değildir. Konuk oyuncular, Amber Tamblyn, Cynthia Watros ve Dylan Baker.
Küçük Fedakarlıklar
Bölüm 8
/Küçük Fedakarlıklar
Yayın Tarihi: 22 Kasım 2010
İnanç ve ilişkiler, teste tabi tutuluyor. Konuk oyuncular, Amber Tamblyn ve Cynthia Watros.
Hayattan Daha Geniş
Bölüm 9
/Hayattan Daha Geniş
Yayın Tarihi: 17 Ocak 2011
Tren raylarına düşen bir yabancıyı kurtarmak için hayatını riske atan bir kahraman (Matthew Lillard) yere yığılır. Bu arada House (Hugh Laurie), Cuddy'nin dikkafalı annesi de orada olacağından, Cuddy'nin doğum günü yemeğine gitmemek için bahane arar ve Masters (Amber Tamblyn), Taub'un (Peter Jacobson) dağılmak üzere olan evliliği konusunda harekete geçmesi gerektiğini fark etmesine yardımcı olur.
Ödül Mekanizması
Bölüm 10
/Ödül Mekanizması
Yayın Tarihi: 24 Ocak 2011
Eğitim çavuşu, öğrencisine katı davranır. Konuk oyuncu, Amber Tamblyn.
"Aile İşi"
Bölüm 11
/"Aile İşi"
Yayın Tarihi: 07 Şubat 2011
Aile bağları, çıkar çatışması yaratır. Konuk oyuncular, Candice Bergen ("Boston Legal") ve Paula Marshall ("Gary Unmarried").
Bunu Hatırlarsın
Bölüm 12
/Bunu Hatırlarsın
Yayın Tarihi: 14 Şubat 2011
Herkes bir yoldaş arar.
İki Hikâye
Bölüm 13
/İki Hikâye
Yayın Tarihi: 21 Şubat 2011
İlişkiler, her yaşta büyüme sancısı çeker.
Durgunluğa Dayanaklı
Bölüm 14
/Durgunluğa Dayanaklı
Yayın Tarihi: 28 Şubat 2011
Kariyer ve mutluluk sorgulanır.
"Sürprizler"
Bölüm 15
/"Sürprizler"
Yayın Tarihi: 07 Mart 2011
Cuddy, yeni bir gerçeklikle yüzleşir.
Başından Beri
Bölüm 16
/Başından Beri
Yayın Tarihi: 14 Mart 2011
Ekip, yaralı bir kalbi tedavi eder.
Gözden Düşmek
Bölüm 17
/Gözden Düşmek
Yayın Tarihi: 21 Mart 2011
Bir adamın, endişe verici sırrı ortaya çıkar.
Araştırma
Bölüm 18
/Araştırma
Yayın Tarihi: 11 Nisan 2011
13, House'la yeniden irtibata geçer ve ekip, sır saklayan bir istifçiyi tedavi eder. Olivia Wilde, dizinin 150. bölümünde diziye geri dönüyor.
Son Ayartma
Bölüm 19
/Son Ayartma
Yayın Tarihi: 18 Nisan 2011
Masters, House'un son sınavını da geçer ve 13, Princeton Plainsboro ekibine yeniden katılır.
Değişiklikler
Bölüm 20
/Değişiklikler
Yayın Tarihi: 02 Mayıs 2011
Cuddy'nin annesi, onun hayatını zorlaştırır. Konuk oyuncular, Candice Bergen ve Donal Logue.
Çare
Bölüm 21
/Çare
Yayın Tarihi: 09 Mayıs 2011
Eski bir boksöre yeniden dövüşme fırsatı verilir.
Mesai Sonrası
Bölüm 22
/Mesai Sonrası
Yayın Tarihi: 16 Mayıs 2011
13'ün eski mahkum arkadaşı Darrien (konuk oyuncu Amy Landecker), haber vermeden, acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyar halde 13'ün evine gelir. 13, arkadaşının yeniden uyuşturucu kullanmaya başladığını anlar ve onu, polislerin izini bulabileceği hastaneye götürmemeye söz verir, onun yerine Chase'den yardım ister. Bu sırada House, üzücü bir haber alır, Taub da şaşırtıcı bir habere alışmaya çalışır.
Yirmi Vicodin
Bölüm 1
/Yirmi Vicodin
Yayın Tarihi: 03 Ekim 2011
House (Hugh Laurie), yeni sezonun ilk bölümünde, parmaklıklar ardında, gizemli bir tıbbi durumu çözmeye çalışır. Odette Annable ("Breaking In") diziye katılır. Konuk oyuncular, Jaleel White ("Family Matters") ve Michael Paré ("Eddie and the Cruisers"). Yirmi Vicodin
Nakil
Bölüm 2
/Nakil
Yayın Tarihi: 10 Ekim 2011
House, aşina olduğu şeylere geri döner. Charlyne Yi ("Paper Heart") diziye katılır.
Hayır İşi
Bölüm 3
/Hayır İşi
Yayın Tarihi: 17 Ekim 2011
Altruizm, merak uyandırır. Konuk oyuncular, Olivia Wilde ve Wentworth Miller ("Prison Break").
Riskli İşler
Bölüm 4
/Riskli İşler
Yayın Tarihi: 31 Ekim 2011
İş konusunda verilecek bir karar, sadakati gündeme getirir. Michael Nouri ("Damages") konuk oyuncu olarak katılıyor.
İtiraf
Bölüm 5
/İtiraf
Yayın Tarihi: 07 Kasım 2011
Şok edici bir itiraf, bir hastanın hayatını tehlikeye atar. Konuk oyuncu, Jamie Bamber ("Battlestar Galactica").
Ebeveynler
Bölüm 6
/Ebeveynler
Yayın Tarihi: 14 Kasım 2011
Ebeveynlerin kararları, kalıcı etki yaratır. Konuk oyuncu, John Scurti ("Rescue Me").
Ölü ve Gömülü
Bölüm 7
/Ölü ve Gömülü
Yayın Tarihi: 21 Kasım 2011
14 yaşındaki hastalarının (konuk oyuncu Madison Davenport) fiziksel semptomları kötüye gittiğinde ekip, bunun ergenlik kaygısından daha fazlası olduğunu fark eder.
Paranoyanın Tehlikeleri
Bölüm 8
/Paranoyanın Tehlikeleri
Yayın Tarihi: 28 Kasım 2011
Bir hastanın paranoyası, tıbbi durumunu kötü yönde etkiler.
Hayat Arkadaşı
Bölüm 9
/Hayat Arkadaşı
Yayın Tarihi: 23 Ocak 2012
Bir Alzheimer hastası, hastanedeki ilaç araştırmasının bir parçası olarak Princeton Plainsboro'ya geldiğinde, açıklanamaz bir şekilde kusmaya başlar ve ateşi gittikçe yükselir. Ekip, hastayla eşi arasındaki derin bir evlilik çatışmasını su yüzüne çıkarmaya başlar. House ve Foreman karşı karşıya gelir, Wilson da seksin olmadığı bir evlilik yaşadığını öne süren bir hastayı tedavi eder.
Kaçaklar
Bölüm 10
/Kaçaklar
Yayın Tarihi: 30 Ocak 2012
Evsiz bir genç, annesinin dönmesine karşı çıkar.
Kimsenin Hatası Değil
Bölüm 11
/Kimsenin Hatası Değil
Yayın Tarihi: 06 Şubat 2012
Bir hastayla alakalı şiddet içerikli olay, ciddi sonuçlar doğurur ve Foreman'ın eski akıl hocası Dr. Walter Cofield (konuk oyuncu Jeffrey Wright), House ve ekibini incelemeye alır. House ile ekibinin üyeleri, dramatik ve hayati tehlike yaratan olayın detaylarını anlatırken, Cofield de ekibin olağandışı iş birliğini, hayat kurtarma yeteneklerine karşı değerlendirmelidir.
Kovalamaca
Bölüm 12
/Kovalamaca
Yayın Tarihi: 13 Şubat 2012
Chase, hayatını değiştirecek yemini etmek üzere olan bir rahibenin, Moira'nın (konuk oyuncu Julie Mond) vakasını ele alır. Ne var ki tedavi sırasında, ikilinin arasında inançlarını ve mantıklarını sınayacak bir bağ oluşur.
Evin Direği
Bölüm 13
/Evin Direği
Yayın Tarihi: 20 Şubat 2012
Bir evlilik terapisti, konuşma sırasında fenalaşır ve ekip onu yakından incelediğinde, davranışlarının, kadın ve erkeğin rolleri konusundaki motive edici mesajlarıyla çeliştiğini fark eder.
Aşkın Gözü Kördür
Bölüm 14
/Aşkın Gözü Kördür
Yayın Tarihi: 19 Mart 2012
House ve ekibi, kız arkadaşına evlenme teklif etmek üzereyken gizemli bir hastalığa yakalanan başarılı ve bağımsız kör adamı (konuk oyuncu Michael B. Jordan) kurtarmaya çalışır. Bu sırada, House'un annesi (konuk oyuncu Diane Baker), oğluna yeni sevgilisinden (konuk oyuncu Billy Connolly) bahsetmek için habersiz bir şekilde Princeton Plainsboro'ya gelir.
İhbarcılık
Bölüm 15
/İhbarcılık
Yayın Tarihi: 02 Nisan 2012
Bir hasta, ailesi ile ahlak kuralları arasında kalır.
Durum Değerlendirmesi
Bölüm 16
/Durum Değerlendirmesi
Yayın Tarihi: 09 Nisan 2012
House ve ekibi, buz hokeyi sahasında kavgaya karıştıktan sonra kan kusarken fenalaşan 22 yaşındaki ikinci lig hokey oyuncusunun vakasını ele alır. Bu sırada House, Wilson'a bir haber taşır ve Chase, Park'ın yaşadığı yeri değiştirmesine yardımcı olur.
Yumurta Gerek
Bölüm 17
/Yumurta Gerek
Yayın Tarihi: 16 Nisan 2012
House ve ekibi, kanlı gözyaşı döken adamın vakasını araştırır. Bu sırada House, favori fahişesi Emily evlenip işi bırakmaya karar verdiğinden, yeni bir fahişe arayışına girer. Emily'nin "ahbaplığına" ihtiyaç duyan House, "karısı" Dominika'nın yardımıyla, Emily'nin yeni ilişkisini sabote etmeye kalkışır.
Beden ve Ruh
Bölüm 18
/Beden ve Ruh
Yayın Tarihi: 23 Nisan 2012
House ve ekibi, rüyasında boğulduğunu gören ve uyandığında dahi nefes alamayan küçük çocuğun vakasını ele alır. Bu sırada, Park da iş arkadaşlarıyla ilgili rüyalar görmeye başlar. Bu da ekibi, rüyalarının bir önemi olup olmadığını araştırmaya iter. Dominika da House'la olan ilişkisini bozabilecek bir sır keşfeder.
K ile Başlayan Hastalık
Bölüm 19
/K ile Başlayan Hastalık
Yayın Tarihi: 30 Nisan 2012
Ekip, genetik bir hastalığı olan küçük kızı tedavi eder. Bu bölümü Hugh Laurie yönetti.
Ölüm Sonrası
Bölüm 20
/Ölüm Sonrası
Yayın Tarihi: 07 Mayıs 2012
Ekip, yeteneklerine pek de güvenmeyen bir meslektaşlarını tedavi eder. Bu bölümü Peter Weller ("Dexter," "RoboCop") yönetti.
Dayan
Bölüm 21
/Dayan
Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2012
Bir hastanın rahatsızlığının kökeni, vücudu ve kafasındadır.