Doktor House

3. Sezon

Anlam
Bölüm 1
/Anlam
Yayın Tarihi: 05 Eylül 2006
House aldığı birkaç kurşun yarası iyileşince işe döner ve aynı anda iki vaka alır - birinde tıbbi tedavinin sınırlarını zorlar, Cuddy'nin ve ekibinin, gerekçelerini sorgulamalarına neden olur.
Kabil ile Habil
Bölüm 2
/Kabil ile Habil
Yayın Tarihi: 12 Eylül 2006
House ve ekibi, uzaylılar tarafından üstünde deney yapıldığını iddia eden bir çocuğun hayatını kurtarmaya çalışırlar, Cuddy ve Wilson da, son vakasında haklı olduğu gerçeğini House'tan saklarlar.
Bilgilendirilmiş Onama
Bölüm 3
/Bilgilendirilmiş Onama
Yayın Tarihi: 19 Eylül 2006
Bir hastaları, hayatına son vermek için yardım istediğinde House ve ekibi, farklı etik doğrultularda hareket ederler.
Kumdaki Çizgiler
Bölüm 4
/Kumdaki Çizgiler
Yayın Tarihi: 26 Eylül 2006
House, ona neyin çığlık attırdığını bulmak için otistik bir çocuğun işaretlerini çözmeye çalışır.
Aptal Âşık
Bölüm 5
/Aptal Âşık
Yayın Tarihi: 31 Ekim 2006
House ve ekibi, genç bir çifti kurtarmaya çalışır ama cevapları keşfetmek için evlilik bağının ötesine bakmaları gerekir.
Her Şey Olacağına Varır
Bölüm 6
/Her Şey Olacağına Varır
Yayın Tarihi: 07 Kasım 2006
270 kiloluk adam, dairesinde komaya girmiş hâlde bulunduktan sonra hastaneye getirilir. House ve ekibinin, hastalığa tanı koyabilmek için obez hastalarının dış görünüşünü görmezden gelmeleri gerekir.
Komadaki Adamın Oğlu
Bölüm 7
/Komadaki Adamın Oğlu
Yayın Tarihi: 14 Kasım 2006
House'un, aile geçmişini öğrenip oğlunun hayatını kurtarmak için on senedir komada olan bir adamı uyandırmasıyla, bir baba ile oğul arasındaki bağ yeniden tanımlanır.
Tokmak Oyunu
Bölüm 8
/Tokmak Oyunu
Yayın Tarihi: 21 Kasım 2006
Küçük kardeşlerine babalık yapmak zorunda kalan genç adam, hayatını kurtarabilecek veya ailesini dağıtabilecek bir karar vermekle yüzleşir ve Tritter, Wilson'a, House'un ağrı kesici kullanımını bildiğini kabul etmesi için büyük baskı uygular.
Haini Bulmak
Bölüm 9
/Haini Bulmak
Yayın Tarihi: 28 Kasım 2006
House zorunlu tedavisini uygulamak için genç hastasının ailesini mahkemeye verir ve Tritter, Foreman'a House'un ilaç kullanımıyla ilgili dürüst olması karşılığında bir anlaşma önerir.
Mutlu Noeller
Bölüm 10
/Mutlu Noeller
Yayın Tarihi: 12 Aralık 2006
Wilson'ın Tritter'la anlaşma yapmasına çok öfkelenen House, onu öldürmekte olan açıklanamayan bir hastalığı olan bir cücenin vakasını alır.
Sözde ve Özde
Bölüm 11
/Sözde ve Özde
Yayın Tarihi: 09 Ocak 2007
House hapis cezası almamak için son bir çaba gösterir ve ekibi, sırrının saklı kalması için hayatını riske atmaya hazır olan bir itfaiyecinin vakasını ele alır.
Bir Gün, Bir Oda
Bölüm 12
/Bir Gün, Bir Oda
Yayın Tarihi: 30 Ocak 2007
Zorunlu klinik görevini yaparken House, ona çok farklı bir tıbbi bulmacayı çözmesi konusunda zorlu bir görev veren bir tecavüz mağduruyla karşılaşır.
Samanlıktaki İğne
Bölüm 13
/Samanlıktaki İğne
Yayın Tarihi: 06 Şubat 2007
House engelli park yerini geri alma görevindeyken, o ve ekibi, ailesi tüm modern tedavi yöntemlerini reddeden genç bir çingenenin vakasını ele alırlar.
Hissiz
Bölüm 14
/Hissiz
Yayın Tarihi: 13 Şubat 2007
House, acıyı hissedemeyen yaralı genç bir kadına tanı koyar ve ekibiyle bunun nedenini bulmaya çalışır.
Budala
Bölüm 15
/Budala
Yayın Tarihi: 06 Mart 2007
House, beyin hasarı olan ve açıklanamaz yetenekleri olan bir müzik dâhisiyle karşılaşırken, ekip ise House'un sağlığından endişe etmektedir.
Çok Gizli
Bölüm 16
/Çok Gizli
Yayın Tarihi: 27 Mart 2007
Ekip, görevden döndüğünden beri esrarengiz belirtiler yüzünden güçlük çeken eski bir askeri incelerken, House da kendi hastalığıyla uğraşır.
Cenin Pozisyonu
Bölüm 17
/Cenin Pozisyonu
Yayın Tarihi: 03 Nisan 2007
Hamile olan ünlü bir fotoğrafçının doğmamış çocuğu, kadının hayatını tehlikeye atarken, ekibin de ikisinden birini kurtarmak için çok geç olmadan harekete geçmesi gerekir.
Havada
Bölüm 18
/Havada
Yayın Tarihi: 10 Nisan 2007
House ve Cuddy'nin Singapur'dan Birleşik Devletler'e geri dönüş yolculuğunda şiddetli bir hastalığın yolcular arasında yayılması, onların hayatını da tehlikeye atar.
Yaşının Adamı Ol
Bölüm 19
/Yaşının Adamı Ol
Yayın Tarihi: 17 Nisan 2007
House'un son hastası, çocuk bakım merkezinde bayılan, yaşının çok ilerisinde bir hastalığı olan altı yaşındaki Lucy'dir.
Evde Eğitim
Bölüm 20
/Evde Eğitim
Yayın Tarihi: 24 Nisan 2007
Ekip, sokakta oyun kartlarıyla üçkâğıtçılık yaparken bayılan genç bir kadının vakasını ele alır. Foreman'ın imkânları az olan genç kadının hastalığına koyduğu tanı, onu kendi hayatını sorgulamaya zorlarken, House da Wilson'ın aşk hayatını araştırmaya kalkışır.
Aile
Bölüm 21
/Aile
Yayın Tarihi: 01 Mayıs 2007
House ve ekibi, karşılığında ölen kardeşinin hayatını kurtaracak olan bir çocuğa, tanı koymak için uç noktalara giderler. Nick'in bağışıklık sistemi kemoterapi yüzünden tamamen yok olduğundan, Wilson, nakil öncesi sağlıklı kalması için bir hayli ihtiyatlı davranır.
İstifa
Bölüm 22
/İstifa
Yayın Tarihi: 08 Mayıs 2007
Ekip, karate dersi sırasında ağız dolusu kan öksüren genç üniversite öğrencisine tanı koymakla uğraşırken, Foreman istifasını sunar.
Pislik
Bölüm 23
/Pislik
Yayın Tarihi: 15 Mayıs 2007
16 yaşındaki edepsiz satranç dehası Nate, hızlandırılmış bir satranç turnuvası sırasında rakibine saldırdıktan sonra gelen yoğun baş ağrısı nedeniyle Princeton Plainsboro'ya getirilir.