Twitter
25 Haziran 2018 Pazartesi

Ağrı'nın merkeze bağlı Bezirhane Köyü'nde, Ramazan Bayramı'nın birinci günü kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'i arama çalışmaları 11'inci günde de devam etti. Dün sabah başlanan arama çalışmalarına Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD ve sağlık ekipleri ile JAK timi ve korucular katıldı. Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi'nden (JAKEM) getirilen kadavra arama köpekleri de çalışmalarda kullanıldı. Ağrı Kızılay Şube Başkanlığı'nca arama çalışmalarına katılanlara, köyün taziye evinde yemek verildi. Köyün çevresini ve metruk binaları bir kez daha kontrol eden JAK timleri, köyün yanındaki dere yatağında sondalı arama çalışması yaptı. 

'YALVARIYORUM KIZIMI BIRAKIN'

Kızından gelecek iyi haberi bekleyen baba Nihat Aydemir, "Bu kadar arama sonucu kızım bulunamadı. Artık kesin kaçırıldığını düşünüyoruz. Ben hissediyorum kızım bir yerlerde yaşıyor. Onu kaçıran kişi veya kişilere yalvarıyorum. Kızımı bırakın. Annesi günlerdir uyumuyor. Sabah akşam dua ediyor. Biz acımızı yaşarken, hâlâ yalan yanlış telefon ile bizi umutlandıran insanlar çıkıyor. Her telefon çalışında umutlanıyoruz. Yapmayın, etmeyin biz evladımızın, canımızın derdindeyiz" dedi.

İFADELER ALINDI

Bursa'dan yaz tatili için anne ve babasıyla birlikte memleketleri Ankara'nın Polatlı ilçesine gelen ve Uzunbeyli Mahallesi'nde 22 Haziran'da arkadaşlarıyla oynadığı sırada kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın babası İbrahim Yağlıkara da kızının kaçırıldığını düşünüyor.

Yağlıkara'nın jandarma ekiplerine, "Çocuğumun kaçırıldığını düşünüyorum. Kimseyle bir husumetim yok" ifadesi üzerine, köyde yaşayan komşuları U.K. ve annesi N.K.'nın ifadelerine başvuruldu. Ayrıca jandarma ekiplerinin, baba İbrahim Yağlıkara'nın ifadesi sonrası köydeki bazı evlerde de arama çalışması yürüttüğü belirtildi. Jandarma ve AFAD ekiplerinin Eylül'ü arama çalışmaları 4'üncü gününde de sürdü. Çalışmalarda arama köpeği de kullanıldı.

KENAN TAŞKIN/HABERTÜRK HABER MERKEZİ