Twitter
20 Nisan 2018 Cuma

İki otobüs şoförü ve yolcular seferber oldu, kalp krizi geçiren yolcu hastaneye yetiştirildi, ama doktor olmayınca eski ambulans şoförü olan otobüs sürücüsü devreye girdi.

Antalya Manavgat'ta Yayla ve Kavaklı Mahalleleri arasındaki hattaki otobüste bir yolcu kalp krizi geçirdi. Kadın düşerken kafasını yere çarptı. Önce diğer yolcular yardıma gitti, ardından otobüs şoförü Muhammet İnal müdahale etti. İnal, "Kadına baktım, müdahale etmeye çalıştım ama kadın morarmaya başlamıştı. Dili boğazına kaçmıştı büyük bir ihtimalle... Sonra ambulansı aradık" dedi.

Ambulansı beklemek istemeyen şoför, otobüsüyle gaza bastı. Bu sırada yolda gördüğü bir başka otobüs şoförü arkadaşı Mustafa Güngör de otobüsü takip etti. Güngör, "Acile girdik, orada doktorların olmadığını ve gecikeceğini söylediler. Arabanın içine girdim, hanımefendinin dilinin boğazına girdiğini fark ettim. Dilini çıkarttım, nefes almasını sağladım" sözleriyle yaşadıklarını anlattı. Daha önce ambulans şoförlüğü yapan şoför Güngör, yaptığı müdahale ile kadının hayatını kurtardı.

Yolcu, acil servis ekiplerine teslim edildi. Kadının sağlık durumu iyi.